Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Väskryckare bakom 270 brott

Nyheter | 14/02/2009 07:18

34-åringen åtalas bara för 55 av brotten.

34-åringen ryckte en väska från en 22-årig kvinna och greps. Polisen hade tur. För då uppdagades en stor mängd andra väskryckningar och stölder - så många att åklagaren endast kan åtala honom för 55 av de runt 270 av brotten.

Vid en husrannsakan i mannens bostad hittade polisen massor av plånböcker, handväskor och id-handlingar från tidigare bilinbrott och stölder.

– Här kommer åklagaren att bestämma sig för åtalsbegränsning och åtala på ungefär 55 punkter, säger Torbjörn Carlson, Örebropolisens informationschef, till tidningen.

Över 200 målsäganden får därmed inte sina ärenden prövade i rätten. Begränsningen görs dels för att underlätta brottsutredningen, dels för att vissa av brotten ändå inte skulle påverka den slutliga straffsatsen för brottslingen.

– Det handlar inte om att den som är målsägare och drabbad är oviktig, utan om vem som är misstänkt för brottet och att det ska vara meningfullt att utreda, säger Torbjörn Carlson, till Nerikes Allehanda.

Mannen är misstänkt för grova stölder, stölder och vållande till kroppsskada och åtalet ska vara väckt senast fredag nästa vecka.

Skrivet av: