Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Smällare stoppades i kvinnas mun

Nyheter | 01/10/2008 06:10

En kvinnlig lokförare misshandlades grovt före Skånederbyt.

En kvinnlig lokförare misshandlades grovt på tisdagseftermiddagen vid Centralstationen i Malmö före Skånederbyt mellan Malmö FF och Helsingborg.

En så kallad supporter har satt någon form av smällare eller fyrverkeripjäs i munnen på henne och tänt på. Hon blev brännskadad på läpparna, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisen.

Polisen har ännu ingen misstänkt för händelsen som rubriceras som grov misshandel.

Även i övrigt var det en stökig derbykväll. Polisen grep sju personer för bland annat våldsamt upplopp och skadegörelse.

Minst en person är gripen misstänkt för försök till våld mot tjänsteman.

– Han sköt en fyrverkeripjäs mot en polis, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.

En polishund skadades också under kvällen sedan en fyrverkeripjäs kastades mot den.

Inför matchen vandaliserades en pub på Södergatan av tillresta personer från Helsingborg.

– Därifrån finns det övervakningsfilmer så de personerna kommer att lagföras i efterhand, säger Mikael Persson.

Före matchen stoppade polisen ett 20-tal danska medborgare vid Öresundsbron då polisen befarade att de var på väg till matchen för att ställa till bråk. Tio av dem omhändertogs av polisen, tio avvisades till Danmark och tre av dem släpptes.

Även efter matchen var det stökigt i centrala Malmö. En person misshandlades i området kring Kronprinsen i centrala Malmö. Mannen ska dock inte vara allvarligt skadad. (TT)

Skrivet av: