Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bråk och stök i Tensta

Nyheter | 16/02/2009 21:09

Tensta har återigen drabbats av ungdomskravaller.

Stenkastning och anlagda bränder skakade Tensta i norra Stockholm i kväll. Flera personer ringde till polisen och anmälde att 40-50 ungdomar drog runt i Tensta centrum.

– De ska ha eldat bänkar och kastat sten och brinnande föremål, sade Björn Engström, presstalesman vid polisen i Stockholms län, till TT.

Räddningstjänsten gav sig inte in i områden förrän de fick poliseskort.

Efter någon timme lyckades polisen skingra ungdomarna och läget dämpades.

– Exakt vilka anmälningar händelsen skulle resultera i var inte helt klart sent på måndagskvällen. Men ett lager med stenar som lagts upp på en gångbro ser polisen som förberedelse till grov misshandel, enligt Daniel Mattsson, biträdande stationsbefäl vid polisen i Västerort. Dessutom skrevs flera anmälningar om skadegörelse.

– Vi hade kontakt med polisen och visste sedan tidigare att det inte var säkert att köra under broarna, så vi väntade på att platsen skulle vara säker innan vi körde fram, berättar Håkan Dahlbäck stabsbefäl vid Storstockholms räddningscentral till DN.

Mattsson hade inga uppgifter om att någon människa kommit till skada under bråket.

– Trots tumultet hade polisen varken gripit eller omhändertagit ungdomar, enligt Mattsson.

Men vi har en del folk kvar där.

Varför ungdomarna uppfört sig som de gjort kände Mattsson inte till.

Skrivet av: