Försökte ta sitt liv efter mobbning

Fem flickor har åtalats vid Lunds tingsrätt för att ha mobbat en 14-årig flicka på en högstadieskola i Skåne.


Varje dag fick den 14-åriga flickan höra att hon var ful, tjock och äckligt. Dessutom hotades hon med stryk. Det gick så pass långt att flickan försökte ta livet av sig. 14-åringen stängde in sig på en skoltoalett och tog en överdos tabletter. Strax innan hade hon kallats "fitta" och "hora" av det brutala tjejgänget.

14-åringen fick föras till sjukhus och magpumpades. Efter det var allt lugnt. Men bara i några veckor. Sedan började trakasserierna på nytt.

En av de åtalade flickorna, som i dag är 17 år, har erkänt att hon har skickat e-post och sms med kränkande innehåll men nekar i övrigt till brott. I meddelandena skrev hon bland annat att hon önskade att 14-åringen dog. Samtliga tjejer nekar till brott och hävdar att det var flickan som varit kaxig mot dem.

– Samtliga åtalade förnekar brott när det gäller händelserna före den 5 mars. Jag frågade i rätten om någon av dem ville be NN (offret) om ursäkt, men det var det ingen som ville göra, säger kammaråklagare Maja Källén till SKD.

De fem flickorna, varav fyra gick i nionde klass när händelserna inträffade förra året, åtalas för ofredande och Källén kräver nu ungdomstjänst som straff.

– Det är det systematiska inslaget som gör att flickorna åtalats för ofredande. Det är ovanligt att mobbningsärenden slutar i rätten, menar Maja Källén, enligt SKD.

14-åringen har krävt 30 000 kronor i skadestånd av plågoandarna och vill också få ett separat skadestånd på 50 000 kronor från den 17-åriga flickan.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.