Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Försökte ta sitt liv efter mobbning

Nyheter | 18/02/2009 06:22

Fem flickor har åtalats vid Lunds tingsrätt för att ha mobbat en 14-årig flicka på en högstadieskola i Skåne.

Varje dag fick den 14-åriga flickan höra att hon var ful, tjock och äckligt. Dessutom hotades hon med stryk. Det gick så pass långt att flickan försökte ta livet av sig. 14-åringen stängde in sig på en skoltoalett och tog en överdos tabletter. Strax innan hade hon kallats "fitta" och "hora" av det brutala tjejgänget.

14-åringen fick föras till sjukhus och magpumpades. Efter det var allt lugnt. Men bara i några veckor. Sedan började trakasserierna på nytt.

En av de åtalade flickorna, som i dag är 17 år, har erkänt att hon har skickat e-post och sms med kränkande innehåll men nekar i övrigt till brott. I meddelandena skrev hon bland annat att hon önskade att 14-åringen dog. Samtliga tjejer nekar till brott och hävdar att det var flickan som varit kaxig mot dem.

– Samtliga åtalade förnekar brott när det gäller händelserna före den 5 mars. Jag frågade i rätten om någon av dem ville be NN (offret) om ursäkt, men det var det ingen som ville göra, säger kammaråklagare Maja Källén till SKD.

De fem flickorna, varav fyra gick i nionde klass när händelserna inträffade förra året, åtalas för ofredande och Källén kräver nu ungdomstjänst som straff.

– Det är det systematiska inslaget som gör att flickorna åtalats för ofredande. Det är ovanligt att mobbningsärenden slutar i rätten, menar Maja Källén, enligt SKD.

14-åringen har krävt 30 000 kronor i skadestånd av plågoandarna och vill också få ett separat skadestånd på 50 000 kronor från den 17-åriga flickan.

Skrivet av: