Onsdag 28 Sep
Stockholm

Pedofilhärva nystas upp i Stockholm - en anhållen

På tisdagen greps en man - men minst en förövare är på fri fot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SOLLENTUNA. En härva med flera fall av ofredanden av sexuell karaktär nystas nu upp i Västerort och Sollentuna i Stockholm.

Nyheter24 har i mars i år rapporterat om hur någon försökt kidnappa barn på gatan i bland annat Upplands Väsby och Sollentuna. Information spreds då på skolorna i området om att barnen skulle akta sig för kidnapparen. Men på torsdagen berättar polisen att brotten visat sig ha en helt annan karaktär.

- Det var felaktigt, det var ingen bortrövning, säger Margareta Wennberg, närpolischef i Norrort, till Nyheter24.

På tisdagen greps dock en man misstänkt för olika typer av ofredanden vid minst åtta tillfällen mot elva olika personer.

- Personen som är gripen är misstänkt för ofredande mot barn men inte på något sätt att försöka få med sig dem, säger Åke Bylund, gruppchef på barngruppen i Norrort, till Nyheter24 och fortsätter:

- I Sollentuna, och delvis i Västerort, har han kontaktat unga flickor på ett sexuellt sätt.

Den gripne mannen har anhållits och gjort vissa medgivanden. Men polisen medger att det sannolikt finns ytterligare minst en person som ofredat barn på fri fot i området. En person polisen tror sig veta vem det är men ännu inte gripit. Och utredningen förväntas växa.

- Exakt hur många incidenter det rör sig om är svårt att säga men det finns ett antal ärenden med ofredanen mot i första hand barn, men även vuxna, som kanske går in på en annan person. Det är fyra, fem brott som jag känner till. Vi har precis börjat och jag tror att det kommer komma fler fall, säger Åke Bylund till Nyheter24.

Någon anledning för föräldrar att vara extra oroliga finns dock inte i nuläget. Trots det har rykten spridit sig och på skolorna i Västerort och Sollentuna har det bitvis varit spänt.

- Det blir lite hysteri på skolorna såklart, en del har ju hänt i västerort, säger Åke Bylund och fortsätter:

- Nu sitter en person gripen och anhållen och det är bra att det uppdagas.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.