Rolf Gunnarsson säger själv att han var sugen på korv med bröd.
1 av 4
Rolf Gunnarsson säger själv att han var sugen på korv med bröd. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Rolf Gunnarsson träffade den prostituerade kvinnan på Malmskillnadsgatan.
2 av 4
Rolf Gunnarsson träffade den prostituerade kvinnan på Malmskillnadsgatan. - Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX
Vem har inte varit sugen på en korv med bröd?
3 av 4
Vem har inte varit sugen på en korv med bröd? - Foto: JESSICA GOW/SCANPIX
Åke Blomqvist hävdar att han inte visste om att flickan var minderårig.
4 av 4
Åke Blomqvist hävdar att han inte visste om att flickan var minderårig. - Foto: Jessica Gow / SCANPIX

"Korvsugen" moderat försökte köpa sex

Den före detta riksdagsledamoten Rolf Gunnarsson erbjöd en prostituerad kvinna 1 000 kronor för att ha sex med honom.


Fler sexköps-skandaler

En kommunpolitiker i Tibro åkte fast för sexköp i början på januari i år. Händelsen inträffade i Göteborg och enligt Sveriges Radio ska han avsagt sig alla uppdrag efter han ertappades. Politikern erkände och fick betala 15 000 kronor i böter.

På Sveriges Radio kan du lyssna på P3 Dokumentären om Bordellhärvan. I november 1977 anklagades dåvarande justitieministern Lennart Geijer för att ha besökt prostituerade. I media talade man sedan om Geijeraffären.

STOCKHOLM. Den 65-åriga moderaten Rolf Gunnarsson uppgav att han varit på väg till korvkiosken när han ertappades med en prostituerad. Strax efter midnatt den 16 mars i år hoppade politikern, tillsammans med en 50-årig kvinna, in i en taxi på Malmskillnadsgatan i Stockholm.

Tre poliser uppmärksammade händelsen och bestämde sig för att genast följa efter. När de stoppade taxin strax utanför kvinnans bostad uppgav Rolf Gunnarsson att han var sugen på korv.

Så här skriver polisen i sin rapport:

 ”Jag börjar tala med Rolf utanför taxifordonet, vid en busshållplats. Han låtsas vara helt oförstående om varför han stoppas. Rolf uppger att han är reporter, eller har varit, och han gör något reportage om kvinnorna på gatan.”

Efter en diskussion erkände politikern sitt misstag och ska enligt polisrapporten ha sagt:

"Ja, ja, skicka böter till mig, jag erkänner", skriver Aftonbladet.

I ett senare förhör tar Rolf Gunnarsson tillbaka allting. Han uppger då att han bara skulle skjutsa hem kvinnan. Själv skulle han till en korvkiosk på samma gata.

Det här är dock inte första gången som politiker kommer med dåliga bortförklaringar till varför de har köpt sex. Nyheter24 minns det klantigaste och mest idiotiska svepskälen.

"En fyllegrej"

I augusti 2010 togs två socialdemokrater, från Östergötland, på bar gärning när de hade sex med prostituerade i en LO-lägenhet i Stockholm. Polisen fick span på politikerna när de betalade två prostituerade 1000 kronor var. Från Malmskillnadsgatan tog de en taxi till lägenheten. När poliserna sedan ställde sig utanför kunde de höra vad som hände genom de tunna väggarna. Enligt polisen ska den ena politikern uppmananat den andra att "ta för sig" för det han hade betalat för.

Ett beslut togs om en husrannsakan men när poliserna skulle in i lägenheten behövde de inte tillkalla någon låssmed. Dörren var nämligen olåst och när poliserna klev in hade den ena politikern sex med en av tjejerna medan den andre låg i sängen bredvid med en kvinna i behå och trosor.

I polisförhör erkände den ene och sa att det var en "fyllegrej". Den andre politikern förnekade all inblandning.

Stockholmspolitikern köpte sex av minderårig

I november 2009 betalade kommunalrådet Åke Blomqvist (fp) 1 500 kronor för att ha sex med en flicka. Den då 67-åriga folkpartisten påstod att han råkade surfa in på en sajt som erbjöd träffar och gruppsex. Via en kontakt på hemsidan skickades sedan en flicka hem till honom. Efteråt ska Blomqvist ha sagt att han ångrar sig och att han aldrig hade sex med flickan. Men enligt henne så ljuger kommunalrådet.

I ett annat uttalande sa han: "Jag uppfattade aldrig att hon var minderårig."

/
/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Sju döda i attacker mot Hizbollah

Gamla gruvor kan bli batterier

Suget efter förnybar energi är stort för att klara klimatomställningen. Men när solen inte skiner och vinden inte blåser behövs sätt att lagra energin – och det har fått företag att vända blicken mot underjorden.

Man på äldreboende död efter fall från fönster

En man i 80-årsåldern har avlidit sedan han på okänt sätt tagit sig ut genom ett fönster på ett äldreboende i Eda kommun, skriver SVT Nyheter Värmland.

Kung Harald har fått en tillfällig pacemaker

Norges kung Harald har fått en tillfällig pacemaker inopererad på sjukhuset på ön Langkawi i Malaysia, skriver det norska kungahuset i en uppdatering.

S: Använd ryska pengar till Ukrainas militär

Socialdemokraterna vill att avkastningen från frysta ryska tillgångar ska användas till ammunition för Ukraina. Det är bråttom. Regeringen måste driva på, säger S-ledaren Magdalena Andersson.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Aneby

"Voltad bil på länsväg 971", skriver polisen på sin hemsida.