Förbud mot skinnväst med emblem

- 21/02/2009, 10:02 -

Norrbottenspolisen vill stoppa den organiserade brottsligheten.

Polisen bildar enad front med Norrbottens kommuner och andra myndigheter för att tillsammans jobba hårdare i kampen mot den organiserade brottsligheten.

– En av åtgärderna kan bli ett förbud mot skinnvästar med emblem från mc-klubbar på krogarna, säger Karl Petersen, ordförande för Kommunförbundet i Norrbotten, skriver Norrbottens-Kuriren.

– Det är en möjlighet vi har. Vi har möjlighet att ställa villkor på restaurangerna när vi avgör om de ska få utskänkningstillstånd för alkohol, säger Karl Petersen.

Det finns enligt polisen flera tecken på att den grova brottsligheten försöker organisera sig i Norrbotten. Det handla om såväl utpressning som narkotikahandel, men det är mera oklart om det även förekommer människohandel och prostitution. Polisen, tullen, kommunerna och andra myndigheterna ska nu samarbeta aktivt för att stävja detta.

– Detta har högsta prio. Vi måste öppna ögonen och inse att det finns hot mot tryggheten i samhället. Vi måste störa och försvåra den grova organiserade brottsligheten så långt vi bara kan, säger Karl Petersen till Norrbottens-Kuriren.

Skrivet av: