Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bombattentat kopplat till MC-gäng

Nyheter | 24/01/2009 14:19

En 19-årig man har nu häktats misstänkt för grov utpressning efter ett bombattentat i Norrköping förra veckan.

NORRKÖPING. En 19-årig man har häktats efter en granatattack mot en lägenhet i Norrköping. Den unge mannen har kopplingar till Red & White Crew, som är en supportgrupp till Hells Angels MC.

19-åringen är på sannolika skäl misstänkt för försökt till grov utpressning. Åklagaren menar att han försökte hota en 26-årig man med våld som bor på adressen där granaten kastades in.

Det visade sig senare att den mistänkta bomben var en militärgranat som innehöll sprängmedel men saknade tändanordning. Polisen samarbetade med militären för att desarmera granaten.

– Vi tar alltid hjälp av försvaret vid sådana här tillfällen, säger Mikael Skoog, till NT.

Sprider skräck

Åklagare och polis bedömer att det finns risk för att det misstänkte begår fler brott om 19-åringen försätts på fri fot. De boende i området har fått nog av den hotfulla stämningen i området.

– Här kan ingen jävel bo, jag tänker flytta härifrån, säger en hyresgäst, till NT.

Kopplingar till kriminella MC-gäng

Häktningsförhandlingen hålls bakom stängda dörrar i Norrköpings polishus. Den attackerade 26-åringen är känd av polisen och har en kriminell bakgrund vilket talar för att det rör sig om någon form av gängrelaterad uppgörelse. Den misstänkte 19-åringen är sedan tidigare dömd för misshandel.

Tre personer med koppling till Red & White Crew och Hells Angels satt på 19-åringens sida under förhandlingarna. En av dessa är sedan tidigare straffad för misshandel efter ett bråk mellan mellan MC-gänget Top Side och Red & White Crew.

Skrivet av: