Flyktingbarn slits från föräldrar

Sedan finns ingen som kan berätta för barnen vad som händer.


När flyktingar upptäcks med falska pass på Skavsta flygplats fråntas barnen från sina föräldrar och placeras hos okända människor, samtidigt som deras mamma och pappa körs iväg av polisen.

Barnen körs till ett hus utanför Nyköping och väl på plats finns ingen språkkunnig personal som kan lugna dem, eller förklara vad som har hänt. Många av de utelämnade barnen är yngre än två år.

– Barnen gråter och gallskriker och ropar efter mamma. De är i ett främmande land, hemma hos en främmande människa och förstår inte vad som händer, säger en kvinna som vill vara anonym enligt Eskilstuna-Kuriren.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

1 timme sedan
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.