Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Våldtog försvarslös och berusad 15-åring i bilen

- 21/06/2011, 15:51 -
Södertälje tingsrätt dömde mannen till tre år och sex månader.
1 av 2

Södertälje tingsrätt dömde mannen till tre år och sex månader.

JESSICA GOW / SCANPIX

Adovakten Agneta Kinch säger att hon är nöjd med domen.
2 av 2

Adovakten Agneta Kinch säger att hon är nöjd med domen.

JESSICA GOW / SCANPIX

Den 23-årige mannen hävdade att före detta flickvännen pratat sig samman med de våldtagna flickorna för att sätta dit honom.

SÖDERTÄLJE. Tingsrätten gick inte med på 23-åringens konspirationsteori och dömde mannen till tre år och sex månaders fängelse för våldtäkt och våldtäkt mot barn.

– Jag tycker att strafftiden är rimlig, säger flickornas advokat Agneta Kinch, till Nyheter24.

Enligt tingsrättens bedömning är inte troligt att flickvännen ska ha pratat sig samman med mannens våldtäktsoffer och på så vis försökt sätta dit honom.

Det är nämligen bara en av de fyra flickorna som har anmält den 23-åriga mannen medan de andra kontaktades av polisen under utredningen.

– Det här var en förhandling bakom stängda dörrar. Det var ansträngande för flickorna, säger Agneta Kinch, till Nyheter24.

Vid en av våldtäkterna ska mannen ha förgripit sig på den då 15-åriga flickan i hans bil i Järna utanför Södertälje. Tjejen var vid tillfället så berusad att hon inte kunde förhindra att 23-åringen satte in fingrarna i hennes underliv. Två vittnen till händelsen ska ha sett hur mannen hade sin hand mellan benen på den då 15-åriga flickvännen.

Våldtog i flickrummet

Den 23-årige mannen våldtog även en ung tjej i hennes rum med hennes mamma på nedervångingen. Flickan som inte ville ha sex med mannen fick först byxorna neddragna innan mannen började våldta henne. 23-åringen slutade dock då han upptäckte att kvinnan hade mens.

Våldtäkt mot barn

Vid våldtäkten mot den 14-åriga flickan ska mannen ha tvingat till sig sex i baksätet på hans bil. 23-åringen ska ha hotat flickan med att inte köra hem henne om de två inte hade sex med varandra. Mannen har vid tillfället även kallat den unga flickan för "fjortis" och med den bakgrunden ansåg tingsrätten att han skulle dömas för våldtäkt mot barn.

Den fjärde våldtäkten ogillades av tingsrätten då den unga flickans upggifter inte stämmer överrens med vissa fakta.