Södertälje tingsrätt dömde mannen till tre år och sex månader.
1 av 2
Södertälje tingsrätt dömde mannen till tre år och sex månader. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Adovakten Agneta Kinch säger att hon är nöjd med domen.
2 av 2
Adovakten Agneta Kinch säger att hon är nöjd med domen. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX

Våldtog försvarslös och berusad 15-åring i bilen

Den 23-årige mannen hävdade att före detta flickvännen pratat sig samman med de våldtagna flickorna för att sätta dit honom.


Domar mot 23-åringen

Den 23-årige mannen från Järna dömdes i Södertälje tingsrätt den 17 juni till tre år och sex månaders fängelse.

Den 19 februari 2010 dömdes mannen för misshandel till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst. Som alternativt straff angavs fängelse fyra månader.

Mannen uppger att han har utfört samhällstjänst men att 33 timmar återstår.

I tingsrättens dom går det att läsa: "För de brott 23-åringen nu blivit övertygad om ska inte någon annan påföljd än fängelse komma i fråga. Tingsrätten finner att den tidigare villkorliga domen därvid ska undanröjas. För den samlade brottsligheten bedömer tingsrätten att straffet bör bestämmas till fängelse 3 år och 6 månader. Han ska då också bli kvar i häkte."

SÖDERTÄLJE. Tingsrätten gick inte med på 23-åringens konspirationsteori och dömde mannen till tre år och sex månaders fängelse för våldtäkt och våldtäkt mot barn.

– Jag tycker att strafftiden är rimlig, säger flickornas advokat Agneta Kinch, till Nyheter24.

Enligt tingsrättens bedömning är inte troligt att flickvännen ska ha pratat sig samman med mannens våldtäktsoffer och på så vis försökt sätta dit honom.

Det är nämligen bara en av de fyra flickorna som har anmält den 23-åriga mannen medan de andra kontaktades av polisen under utredningen.

– Det här var en förhandling bakom stängda dörrar. Det var ansträngande för flickorna, säger Agneta Kinch, till Nyheter24.

Vid en av våldtäkterna ska mannen ha förgripit sig på den då 15-åriga flickan i hans bil i Järna utanför Södertälje. Tjejen var vid tillfället så berusad att hon inte kunde förhindra att 23-åringen satte in fingrarna i hennes underliv. Två vittnen till händelsen ska ha sett hur mannen hade sin hand mellan benen på den då 15-åriga flickvännen.

Våldtog i flickrummet

Den 23-årige mannen våldtog även en ung tjej i hennes rum med hennes mamma på nedervångingen. Flickan som inte ville ha sex med mannen fick först byxorna neddragna innan mannen började våldta henne. 23-åringen slutade dock då han upptäckte att kvinnan hade mens.

Våldtäkt mot barn

Vid våldtäkten mot den 14-åriga flickan ska mannen ha tvingat till sig sex i baksätet på hans bil. 23-åringen ska ha hotat flickan med att inte köra hem henne om de två inte hade sex med varandra. Mannen har vid tillfället även kallat den unga flickan för "fjortis" och med den bakgrunden ansåg tingsrätten att han skulle dömas för våldtäkt mot barn.

Den fjärde våldtäkten ogillades av tingsrätten då den unga flickans upggifter inte stämmer överrens med vissa fakta.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.