Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Rektor vann Facebookrättegång

Foto: Privat

Nyheter | 23/06/2011 15:09

Skolans beslut att sparka rektorn Anders Karlsson efter att han lagt ut halvnakna bilder på Facebook var fel, det dömde Luleå tingsrätt på torsdagen.

Rektorn Anders Karlsson sparkades på felaktiga grunder. Tingsrätten menar att skolan enbart förlitat sig på medieuppgifter istället för att göra en egen utredning. Rätten anser även att det är tydligt att skolan satt bolagets bästa före Karlssons rätt i situationen.

Skolan ska betala skadestånd på 100 000 kronor till Karlsson och dessutom betala hans månadslön på 38 000 kronor sedan i november 2009 till maj i år.

Anders Karlsson sparkades av skolan tidigare i år sedan han lagt ut bilder med sexuell anknytning på Facebook. Han var även med i flera Facebookgrupper som anspelar på sex, en av dem var gruppen "Vi som är sexgalna".

Tingsrätten bedömde dock att bilderna och grupperna utgjorde en liten del av ett mycket större sammanhang och således inte kan ge en rättvis bild av hur Karlsson framställt sig själv på Facebook.