Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Åkessons pressman: "Jag räddade två tjejer från att bli misshandlade"

Linus Bylund stoppade misshandeln när ingen annan gjorde något.
1 av 2

Linus Bylund stoppade misshandeln när ingen annan gjorde något.

FREDRIK PERSSON/SCANPIX

Linus Bylund är Jimmie Åkessons pressekreterare.
2 av 2

Linus Bylund är Jimmie Åkessons pressekreterare.

FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Nyheter | 06/07/2011 10:40

Linus Bylund stoppade en man från att misshandla två tjejer.

ALMEDALEN. "Snefull/hög kille spöar två tjejer österport, det svartnar för mig och jag flyger på honom. Tacksamma tårögda tjejer. Just klar med polisen." Så skrev Linus Bylund som är Jimmie Åkessons pressekreterare på twitter sent på tisdagsnatten.

– Jag såg en kille som slog två tjejer och gick emellan. Jag gör alltid så, jag tänker inte ens på det. Jag blev däremot rädd själv efter att adrenalinkicken lagt sig och mådde ganska dåligt, säger Linus Bylund till Nyheter24.

Enligt Bylund klarade sig tjejerna från att bli misshandlade tack vare hans insats. Linus Bylund fick inga skador men säger att han blev chockad.

Efter händelsen twittrade han igen.

"Nåja, gärningsmannen greps och polisen hörde flera vittnen + mig. Offren avvek dock tyvärr innan polis anlände. Jag letar upp dem i morgon."

"Fick beröm av polisen som sa att flera ringt men ingen ingripit. Kändes riktigt bra."

– Det känns bra nu. Tjejerna blev väldigt glada och polisen kunde gripa honom på plats. Tyvärr lämnade de platsen innan polisen kom och jag vet inte om någon anmälan är upprättad, säger Linus Bylund till Nyheter24.

Men enligt Gotlandspolisen har det inte gjorts någon händelserapport eller noteringar på händelsen.

– Jag kan inte se några noteringar på det här. Polis kan ha varit på plats utan att det upprättades en anmälan, säger Dan Paulsen, informationschef, polisen Gotbland.

UPPDATERAD: Enligt polisen har det varit bråk på Hästgatan innanför Österport i Visby vid 00:58 natten till onsdag. En person har omhändertagits. Polisen har hört vittnen på platsen men enligt Dan Paulsen kan de inte kommentera vilka det är.

Linus Bylund har i efterhand ringt upp Nyheter24 och vill förtydliga att han är en av de vittnen som polisen har hört.