Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. - Foto: JOHAN NILSSON / SCANPIX

Rattfull körde ihjäl tvåårig flicka

En vanlig eftermiddag i småländska Rydaholm blev till en mardröm när en alkoholpåverkad man körde över en tvåårig flicka.


Grovt vållande till annans död

Ur §7 Brottsbalken:

"Den som av oaktsamhet orsakar annans död, döms för vållande till annans död till fängelse i högst två år eller, om brottet är ringa, till böter.

Är brottet grovt, döms till fängelse i lägst ett och högst sex år. Vid bedömande av om brottet är grovt ska särskilt beaktas

    * 1. om gärningen har innefattat ett medvetet risktagande av allvarligt slag, eller

    * 2. om gärningsmannen, när det krävts särskild uppmärksamhet eller skicklighet, har varit påverkad av alkohol eller något annat medel eller annars gjort sig skyldig till en försummelse av allvarligt slag. Lag (2010:370)."

VÄRNAMO. En tvåårig flicka dog på söndagen efter att en rattfull man kört över henne med sin bil i Rydaholm, nära Värnamo. Hennes liv gick inte att rädda.

Föraren, som är 38 år gammal (inte 28 år som andra medier rapporterat) och hemmahörande i Värnamo, greps på platsen.

– Han är anhållen, misstänkt för grovt vållande till annans död, rattfylleri och vårdslöshet i trafik, säger Jönköpingspolisens informatör Magnus Roman till Nyheter24.

"Vi kan inte säga vad som hänt"

Det var klockan 16.34 på söndagen som polisen larmades om att ett barn blivit påkört i Rydaholm. Inga andra personer kom till skada i olyckan men i övrigt vill polisen inte säga något om händelseförloppet.

– Vi kan inte säga vad som hänt innan vi förhört vittnena, säger Roman.

Ärendet är nu överlämnat till åklagarmyndigheten i Jönköping och polisen ska hålla förhör med den misstänkte samt vittnen de närmaste dagarna.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!