1 av 2
- Foto: Simon Paulin/Scanpix
2 av 2
- Foto: Simon Paulin/Scanpix

19-åringen som tros ha startat maffiakriget i Södertälje åter häktad

Den 19-årige ynglingen misstänks ha dödat en 25-årig X-teammedlem dagen före julafton 2009 – mordet som kan ha startat maffiakriget i Södertälje. Han släpptes i april men häktas nu igen på sannolika skäl för mord.


19-åringen satt tidigare häktad för mordet på en 25-årig man i Södertälje. Nu häktas han på sannolika skäl återigen för mordet efter att nya uppgifter kommit fram.

Det var sent på natten den 23 december 2009 när en man drog pistol och sköt en 25-årig X-teammedlem till döds i en föreningslokal i Ronna, Södertälje. Det Södertälje inte visste då var att mordet skulle komma att bli starten på ett av Sveriges största gängkrig mellan bandidos undergrupp X-team och det så kallade Södertäljenätverket.

En 19-åring greps för mordet och satt häktad till den 1 april 2010 då han släpptes.
Natten mot 2 april blev en bil beskjuten i centrala Södertälje och två personer med kopplingar till Södertäljenätverket blev träffade varav en av dem fick skador för livet. Skottlossningen ses av polisen som en hämndaktion från X-team.

Gängkriget lugnade för ett tag ner sig. Tills natten mot första juli då fotbollsspelaren Eddie Moussa och hans bror Yaacoub Moussa  blev mördade av två män med automatvapen på den illegala spelklubben Oasen. Polisen misstänkte snabbt att morden var ytterligare en hämndaktion – den här gången utförd av Södertäljenätverket som en hämnd mot X-teams påstådda ledare som är bror till Yaacoub och Eddie Moussa.

Efter att polisen satt igång en storsatsning mot den organiserade brottsligheten har flera personer gripits för inbladning i morden och en man trettioårsåldern som tros vara ledare för Södertäljenätverket sitter häktad för anstiftan till morden på bröderna Moussa.

Nu är alltså även 19-åringen som indirekt tros ha startat allt häktad igen. Han sitter sedan tidigare häktad för inblandning o Moussa-morden.
Samtidigt väntar hela Södertälje på vad som kommer att hända härnäst. Och om det blir några fällande domar.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!