Fredag 27 Maj
Stockholm

Fogden jagar sverigedemokrater i sd-borgen Blekinge

Kent Sohl gillar inte att få frågor om sina skulder till kronofogden.
1 av 2
Kent Sohl gillar inte att få frågor om sina skulder till kronofogden. Foto:
Kronofogden jagar sd-politiker. Tillsammans har det hundratusentals kronor i skulder. Mannen på bilden är inte kopplad till artikeln.
2 av 2
Kronofogden jagar sd-politiker. Tillsammans har det hundratusentals kronor i skulder. Mannen på bilden är inte kopplad till artikeln. Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Sd-politiker har hundratusentals kronor i skulder och jagas nu av kronofogden.– Ni ska ge fan i att skriva om det här, säger Kent Sohl.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sd-fästet Blekinge

Sverigedemokraterna har ett väldigt starkt stöd från partiledaren Jimmie Åkessons hem - Blekinge.

I Sölvesborg är de tredje största partiet med sex ledamöter i kommunfullmäktige.

Karlshamn delas tredje platsen med miljöpartiet och har fem ledamöter.

I Karlskrona har de 8 ledamöter.

BLEKINGE. I Jimmie Åkessons hemkommun Sölvesborg sitter sverigedemokratern Ben-Alve Berntsson som ledamot i kommunfullmäktige. Invald av väljarna på en förtroendeposition i ett av sverigedemokraternas starkaste fästen kan man tro att politikerna ska vara fläckfria. Det är de dock inte.

– Jag har knappt 50 000 i skulder till Kronofogden. Det handlar om dumdristigheter. Jag lånade ut pengar och hjälpte bekanta, men det är något jag ångrar nu i efterhand, säger Ben-Alve Berntsson till Nyheter24.

Men sd-politikern Ben-Alve Berntsson är inte ensam. Den före detta sverigedemokraten Kent Sohl har det ännu värre. Enligt Blekinge Läns Tidning har han 132 565 kronor i skuld till kronofogden. Kent Sohl som ställde upp i valet i höstas har nu lämnat partiet men sitter kvar som förtroendeinvald kommunpolitiker. När Nyheter24 når den före detta sd-politikern är han inte alls lika tillmötesgående som sin kollega Ben-Alve Berntsson. I stället blir Kent Sohl väldigt upprörd över att få frågor om hans skulder till kronofogden.

– Ni är en sådana fula jävlar i media. Ni har ingen som helst anledning att lägga er i min privatekomi. Fattar ni det? Om jag har lite problem med min ekonomi, vad har det med min position att göra, skriker en uppröd Kenth Sohl i telefon, till Nyheter24 och fortsätter.

– Ni ska ge fan i att skriva om det här. Media ska inte gräva i min privatekonomi, säger han.

Men som förtroendevald politiker är det väl viktigt att ha koll på privatekonomin. Tror du inte du kan tappa ditt förtroende?

– Skit i det här. Ska jag ta reda på ditt personnummer och kolla om du har skulder hos kronofogden? Jag vill att du inte ställer några fler frågor om det här nu, säger Kent Sohl till Nyheter24 innan lägger på luren.

Den tredje sverigedemokraten som har skulder till kronofogden är Ola Svensson, gruppledare i kommunfullmäktige i Karlskrona. Han är skyldig över 300 000 kronor. Tidigare har han gjort uttalanden om att han är beredd att avgå om väljarna inte längre har hans förtroende.

Kommentera
Kopiera länk
Dela