Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kidnappades med tårgas - nu är 19-åringen räddad

- 08/08/2011, 20:12 -
Kidnapparna sprutade tårgas i 19-åringens ansikte innan han kidnappades i sitt egna hem.

Kidnapparna sprutade tårgas i 19-åringens ansikte innan han kidnappades i sitt egna hem.

Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX

"Med tanke på omständigheterna är han okej".

ROSENGÅRD. Det var vid tvåtiden natten mot måndagen som fyra till fem gärningsmän kidnappade en 19-åring från Rosengård i Malmö.

Cirka åtta timmar senare påträffades tonåringen i en bil strax utanför Jönköping. I bilen fanns även två av kidnapparna som greps omedelbart.

Vilket motiv gärningsmännen haft är dock ännu oklart.

- Vi har en uppfattning om var förövarna varit på väg men det vill vi som sagt inte kommentera så tätt inpå, berättar kommissarie Bo Lundqvist som ansvarar för förundersökningen, till Nyheter24.

- Just nu har vi lite olika uppslag som vi kollar på men vi har ingenting fast, fortsätter han.

Kände inte igen männen

Efter att gärningsmännen tagit sig in i lägenheten misshandlades 19-åringen och tårgas sprayades i hans ansikte innan han slets ut från sitt hem.

Hur tog sig kidnapparna in i lägenheten?

- Det håller vi fortfarande på att undersöka. Jag vet att jag tidigare uttalat mig om att det funnits oklarheter, men nya uppgifter har inkommit som vi inte vill kommenterar ännu.

Men offret kände inte igen männen som bröt sig in hos honom.

- Enligt uppgifterna vi har så ska han inte ha kunnat identifiera någon av männen. Så det finns ingen anledning att tro det, berättar Lundqvist.

"Mår förhållandevis väl"

Kommissarie Lundqvist vid Malmöpolisen leder förundersökningen i kidnappningsfallet. Under måndagen har polisen främst fokuserat på att förhöra de gripna och intervjua vittnen.

- Det är ju främst de inblandade målsägarna som hittills har hörts. Och polisen håller på att höra vittnen, sen är det för tidigt att säga vilken vikt som läggs vid den information som samlas in.

De övriga gärningsmännen är hittills på flykt. Lyckligtvis uppges dock 19-åringen vara i god hälsa.

- Förhållandevis väl. Vi har pratat med honom och med tanke på omständigheterna är han okej, avslutar Lundqvist för Nyheter24.