- Foto: ONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Sökandet efter filmprofilen avslutat

Den 42-årige filmaren försvann i torsdags när han och några kollegor sökte efter bra inspelningsplatser vid klippor nära havet. Nu har polisen avslutat sökandet efter mannen.


Den försvunne mannen och två kollegor skulle utse bra inspelningsplatser till en kommande film baserad på en av Camilla Läckbergs böcker. Därför begav de sig till de branta klipporna vid Gräftöberget utanför Tanum i Västra Götaland. Väl på plats delade de upp sig, men när de skulle återses vid bilen kom aldrig filmaren. Efter en och en halv timmes sökande utan resultat larmade kollegorna polisen.

Efter en stor sökinsats under lördagen har polisen nu avslutat sökandet efter mannen.

– Vi är säkra på att den försvunne mannen inte finns på land och har han hamnat i vattnet, så har vi inte hittat honom ännu, säger Björ Blixter, presstalesman på polisen i Västra Götaland, till Nyheter24.

Polisen misstänker att mannen råkat ut för en olycka, eventuellt kombinerat med ett sjukdomsfall. Filmarens mobiltelefon är dock påslagen men polisen får inget svar när de ringer.

– Han kan ha ramlat ner i någon skreva eller halkat ner i vattnet där, säger Blixter.

Allteftersom tiden går minskar chanserna att hitta filmaren vid liv. Efter att han försvunnit på torsdagskvällen blåste det upp till storm i Tanum.

– Hans chanser minskar för varje timme. Har han hamnat i vattnet, ja, det blåste i princip storm på torsdagskvällen. I vattnet är det strömt. Har man då halkat, slagit i bakhuvudet och hamnat i vattnet så kan man flyta iväg långa sträckor, säger Björ Blixter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!