Måndag 19 Apr
Stockholm

Astudillo ryktas bli ny partisekreterare

Hultqvist utmanas av Sahlins påläggskalv i s-toppen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Socialdemokraterna måste nu fylla luckan efter Marita Ulvskog, som lämnar sin post som partisekreterare. Inom partiet diskuteras Luciano Astudillo, 36, flitigt som en lämplig ersättare. Det kan alltså bli strid i sossetoppen i och med att riksdagsledamot Peter Hultqvist (s) tidigare lanserats som ny partisekreterare.

– Hans namn diskuteras just nu på många håll, uppger en källa i den socialdemokratiska riksdagsgruppen, till Politikerbloggen.

I dag är Astudillo något av en påläggskalv inom socialdemokraterna. Han sitter i riksdagen, sitter i partistyrelsen och leder partiets rådslagsgrupp "Jobb" tillsammans med skuggfinansministern Thomas Östros (s). Flera räknar honom som ett givet statsråd vid en socialdemokratisk valseger 2010.

Själv menar Astudillo att han inte har tänkt på att bli partisekreterare, och att han i dagsläget lägger allt fokus på jobbpolitiken:

– Det där är nog mest spekulationer.

Partiledare Mona Sahlin (s) har Astudillo som en av sina favoriter. Det är hon som har banat vägen för honom inom partiet genom att hela tiden ge honom nya utmaningar. Bedömare menar att han skulle bli en mycket bättre ersättare än Peter Hultqvist, eftersom Astudillo är ung och ses som karismatisk.

– Han är ett framtidsnamn som Mona Sahlin vill ha med sig in i en ny regering. Planen är att man kopierar Sven Otto Littorins resa från partisekreterarposten till regeringen, säger en annan källa till Politikerbloggen.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela