Reinfeldt talade under Moderatstämman i Örebro.
Reinfeldt talade under Moderatstämman i Örebro. - Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Reinfeldt omvald: "Har ett tredje segerval framför oss"

Statsminister Fredrik Reinfeldt valdes i dag om till partiledare för Moderaterna. Under det efterföljande talet betonade han särskilt arbetslinjen och utanförskapet.


På Moderatstämman i Örebro under söndagen utmålade Fredrik Reinfeldt Moderaterna som det enda riktiga arbetarpartiet och regeringsalternativet. Han passade även på att kritisera oppositionen.

– Ska vi ha jobb till alla, eller ska vi fnysa, peka finger åt vissa typer av arbeten. Vi står för jobben, de bekämpar jobb, sade Reinfeldt.

Därefter lyfte Reinfeldt de förändringar Alliansen genomfört när det gäller Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Han menar att Arbetsförmedlingen tidigare inte förmedlade jobb, utan friår.

– Vi har gjort stora förändringar som har ifrågasatts, men det är ett sätt att visa svenska folket att arbetslinjen handlar om alla, sade han, och fortsatte:

– Alla ska kunna jobba baserat på förmåga.

Enligt Fredrik Reinfeldt arbetade 4,5 miljoner människor i Sverige, i dag är det 4,7 miljoner. Han pekade på att regeringen sänkt inkomstskatterna med över 70 miljarder som en viktig del i arbetslinjen. I talet lyfte han fram att ett färre antal är förtidspensionerade och långtidssjukskrivna i dag jämfört med när Moderaterna tillträdde.

– Vi vrider om Sverige mot arbete, det är vår arbetslinje som gör detta möjligt. Så länge det finns utanförskap, folk som står utanför arbetsmarknaden och inte får arbeta för förmåga, då har vi mer att göra, sade Reinfeldt.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.