Onsdag 8 Dec
Stockholm

Reinfeldt omvald: "Har ett tredje segerval framför oss"

Reinfeldt talade under Moderatstämman i Örebro.
Reinfeldt talade under Moderatstämman i Örebro. Foto: Conny Sillén / SCANPIX

Statsminister Fredrik Reinfeldt valdes i dag om till partiledare för Moderaterna. Under det efterföljande talet betonade han särskilt arbetslinjen och utanförskapet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

På Moderatstämman i Örebro under söndagen utmålade Fredrik Reinfeldt Moderaterna som det enda riktiga arbetarpartiet och regeringsalternativet. Han passade även på att kritisera oppositionen.

– Ska vi ha jobb till alla, eller ska vi fnysa, peka finger åt vissa typer av arbeten. Vi står för jobben, de bekämpar jobb, sade Reinfeldt.

Därefter lyfte Reinfeldt de förändringar Alliansen genomfört när det gäller Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan. Han menar att Arbetsförmedlingen tidigare inte förmedlade jobb, utan friår.

– Vi har gjort stora förändringar som har ifrågasatts, men det är ett sätt att visa svenska folket att arbetslinjen handlar om alla, sade han, och fortsatte:

– Alla ska kunna jobba baserat på förmåga.

Enligt Fredrik Reinfeldt arbetade 4,5 miljoner människor i Sverige, i dag är det 4,7 miljoner. Han pekade på att regeringen sänkt inkomstskatterna med över 70 miljarder som en viktig del i arbetslinjen. I talet lyfte han fram att ett färre antal är förtidspensionerade och långtidssjukskrivna i dag jämfört med när Moderaterna tillträdde.

– Vi vrider om Sverige mot arbete, det är vår arbetslinje som gör detta möjligt. Så länge det finns utanförskap, folk som står utanför arbetsmarknaden och inte får arbeta för förmåga, då har vi mer att göra, sade Reinfeldt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela