Jimmie Åkesson var med på mötet i Kristianstad där SD förklarade att de hade läst om knarkrykten på nätet.
1 av 3
Jimmie Åkesson var med på mötet i Kristianstad där SD förklarade att de hade läst om knarkrykten på nätet.
William Petzäll befinner sig på LVH-hem efter hans senaste återfall.
2 av 3
William Petzäll befinner sig på LVH-hem efter hans senaste återfall. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Erik Almqvist avslöjade att William Petzäll ska ha pressat partiet på pengar i samband med petningen.
3 av 3
Erik Almqvist avslöjade att William Petzäll ska ha pressat partiet på pengar i samband med petningen. - Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Efter återfallet - SD hoppas Petzäll kliver åt sidan

"Det vore bäst för honom att ta ett antal kliv bakåt och ta om hand sina problem."


Turerna kring Petzäll

Natten till söndagen den 6 februari 2011 grips William Petzäll för fylleri i samband med en fest i en lägenhet i Trelleborg.

Enligt polisen ska han ha varit påverkad av både alkohol och tabletter. William Petzäll menar att tabletterna ska ha varit blodtrycksmedicin.

Han väljer därefter att ta en timeout från sitt arbete i riksdagen för att vårdas på ett behandlingshem.

Den 25 mars återvänder William Petzäll till riksdagen och fortsätter med sitt arbete. Under sommaren faller han dock tillbaka till missbruket och efter Almedalsveckan ska ingen inom partiet ha träffat honom menar Erik Almqvist i en intervju med Nyheter24.

Den 26 september väljer William Petzäll att hoppa av partiet men stanna kvar i riksdagen som politisk vilde.

Den 17 oktober omhändertas Petzäll enligt lagen om vård av missbrukare (LVM).

William Petzäll har efter han petades från Sverigedemokraterna hotat med att avslöja allt om SD.

Den 25 oktober skrev någon som hade kapat Petzälls konto på twitter att ledande Sverigedemokrater ligger bakom den nya sajten Avpixlat.

Hackaren fortsatte sedan med att lägga ut hashkoder och mejladresser till kända journalister från Aftonbladet och Expressen.

Den 4 november är William Petzäll återigen en fri man och mer motiverad än någonsin.

Den 15 november skriver William Petzäll om "några klargöranden" på hans nya blogg.

Den 21 mars kommer nyheten om att William Petzäll åtalas för narkotikabrott. Till Nyheter24 säger han att han förnekar brott.

Den 9 maj ställdes William Petzäll inför rätta. Den 14 maj kom domen.

STOCKHOLMJimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund visste inte om att William Petzäll återigen återfallit i sitt missbruk utan fick veta det av Nyheter24, som skrev om detta tidigare på måndagen.

Sedan tidigare har Sverigedemokraterna krävt att Petzäll ska lämna sin plats i riksdagen då han lovat att göra så vid eventuella återfall.

– Jag tror det vore bäst för honom att ta ett antal kliv bakåt och ta om hand sina personliga problem, säger Linus Bylund till Nyheter24.

I samband med att SD petade Petzäll från partiet sa Linus Bylund att han han var "bestört och ledsen" och att han såg på William Petzäll som sin egen lillebror. Men banden till den före detta partikamraten verkar nu vara brutna helt.

– Jag vet inte om vi var så tajta. Man kommer nära med dem man jobbar med. Självklart är jag ledsen men ibland får man gå vidare helt enkelt.

Tror du han lämnar tillbaka riksdagsplatsen till er nu?

– Det vet jag inte. Det får han svara på själv, säger Linus Bylund till Nyheter24.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om det hemliga spelet bakom William Petzälls petning. Enligt Petzäll ska Sverigedemokraterna tvingat bort honom efter att ha läst om drogrykten på forumet Flashback.

Sverigedemokraterna hävdade då att så inte var fallet och hävdade att de hört att Petzäll under sommaren ska ha tagit en överdos och åkt med ambulans till sjukhus.

I samband med att SD petade William Petzäll kunde Nyheter24 avslöja att han ska ha pressat partiet på pengar. Hans pris ska då ha varit tre miljoner kronor. SD-toppen Erik Almqvist var en flera ledande sverigedemokrater som gick hårt åt sin före detta partikollega.

– Han har velat lämna riksdagen mot att vi ska ge honom en stor summa pengar, men när vi inte har gått med på det och erbjudit honom behandling i stället, så har han velat sitta kvar, sa Erik Almqvist till Nyheter24.

Samma dag som William Petzäll lämnade partiet hotade han med att skriva en bok som skulle avslöja allt om SD om partiet inte spelade rent.

– Spelar partiet schysst kommer jag också göra det, sa William Petzäll då till Nyheter24.

Nyheter24 pratade tidigare på måndagen med den före detta sverigedemokratens mamma - Annika Petzäll. Hon bekräftade då att hennes son var inlagd och omhändertagen för sina problem.

– Det har hänt lite grejer i förra veckan. Det är väldigt känsligt, han mår dåligt just nu, sa Annika Petzäll till Nyheter24 och fortsätter:

– Tids nog får ni kontakt med honom också.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!