Carin Götblad arbetar sin sista arbetsdag i maj 2012.
1 av 2
Carin Götblad arbetar sin sista arbetsdag i maj 2012. - Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
Götblad har bland annat kritiserats hårt för hennes hantering av fotbollssupportar.
2 av 2
Götblad har bland annat kritiserats hårt för hennes hantering av fotbollssupportar. - Foto: Karin Grip / SvD / SCANPIX

Carin Götblad stiger ner från tronen

Den kontroversiella länspolismästaren, Carin Götblad, meddelar på tisdagen att hennes sista arbetsdag blir den 4 maj 2012.


STOCKHOLM. Den omdiskuterade länspolismästaren, Carin Götblad, deklarerade under tisdagseftermiddagen att hon avslutar sitt uppdrag i maj månad 2012. Förordnandet går då ut efter nio år på toppen av stockholmpolisen.

– Jag kommer att arbeta med full kraft fram till sista arbetsdagen, något annat duger inte. Jag har haft nio intensiva och roliga år som polischef för Stockholms län och kommer självklart att sakna både medarbetare och verksamhet, säger Carin Götblad i ett pressmeddelande som publicerats på polisens hemsida.

Carin Götblad låg nyligen bakom det kontroversiella beslutet att låta klubbarna, i fortsättningen, stå för polisens kostnader i anslutning till högrisksmatcher.

Länspolismästaren för Gotlands och Stockholms län, sålde även sitt hus på Gotland. Trots att det tillhörde ett av öns minsta fick Götblad nästan tre miljoner kronor vid försäljningen. Det innebar att varje kvadratmeter såldes för 155 000 kronor styck, något hon i efterhand fick kritik för.

AIK
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!