Eric Rosén.
1 av 5
Eric Rosén. - Foto: Karin Bylund
Alexander Bengtsson.
2 av 5
Alexander Bengtsson. - Foto: Privat
Martin Edgélius.
3 av 5
Martin Edgélius.
Anna Troberg.
4 av 5
Anna Troberg. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Henrik Alexandersson.
5 av 5
Henrik Alexandersson. - Foto: Nyheter24

Bloggresumén: Bankkriser, sociala nätverk och den fria viljan

VECKANS NYHETSBLOGGRESUMÉ - VECKA 45. Vad har engagerat Nyheter24:s nyhetsbloggare den gångna veckan? Här kommer en update.


På Nyheter24 har vi ett antal nyhetsbloggare som skriver om allt från obskyra internetfenomen till det som sker innanför väggarna i Bryssel och en del annat där emellan. Har du inte riktigt fått grepp om vad de bloggat om den senaste tiden? Här kommer en kort resumé över vad de har haft för sig den gångna veckan.

Även denna vecka uppehåller ekonomikrisen Henrik Alexandersson. Är bankkriser ett allt mer återkommande fenomen som vi börjat vänja oss vid? Eller är det bara ett tecken på att den politiska och ekonomiska makten har vuxit samman?

Martin Edgélius har den gångna veckan blivit lite filosofisk och har tankar om den fria viljan. Har vi ens en fri vilja eller är den icke-existerande? Eller är vår fria vilja fri för influenser?

Vad är NUPP-tester och varför är Edgélius kritisk till sådana tester och dess konsekvenser? Han är även kritisk till att alkohol ses som en förmildrande omständighet.

Anna Troberg tycker att det är bra att fundera över varför man gör eller inte gör vissa saker. Varför vill engelsmän stänga ner sociala nätverk och hur är dessa roten till det onda? Är det möjligheterna som de medför eller deras blotta existens?

Men Troberg är inte alltid lika positivt inställd till ny teknik. Varför ska vi inte kunna spåra våra barn via GPS-övervakning?

Eric Rosén ställer sig frågan om det är oss eller arbetslivet det är fel på? Är det kanske så att vi har byggt ett samhälle som inte alla passar in i eller är det allt fler som inte passar in i det samhälle de föds in i?

Är det kanske så att vi prioriterar produktionen före arbetaren? Och vad menar Rosén med att arbetslivet anpassats efter en liten majoritets kapacitet och förutsättningar?

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!