Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ecstasy kunde blivit livsfarlig leksak

- 03/03/2009, 17:30 -

Barn i Skåne hittade ecstasy vid sin koja. 30-åring får tio års fängelse för grovt narkotikabrott.

30-åringen hade gömt 20 000 ecstasytabletter i skokartonger invid en koja i skånska Arlöv. Kartongerna hade dolts med kvistar, men inte bättre än att barn som lekte vid kojan kunde hitta tabletterna, rapporterar Skånska Dagbladet på nätet.

Det hela inträffade våren 2006. För att få tag på knarkhandlarna beslutade polisen att försöka locka fram dem genom att lägga tillbaka tabletterna och sätta platsen under bevakning.

Två månader gick och ingen hade varit tillräckligt intresserad av tabletterna för att polisen skulle ingripa. I stället började polisen i Skåne med telefonavlysning, vilket gav resultat och ett knappt halvår senare greps fyra personer. Enligt Skånska Dagbladet kunde en 18-åring knytas till beslaget genom fingeravtryck på påsarna. 18-åringen erkände inblandning och dömdes till fyra års fängelse i tingsrätten.

Men polisen misstänkte att en 30-åring var huvudman i härvan. Enligt Skånska Dagbladet hade polisen säkrat även hans fingeravtryck på knarkbeslaget. 30-åringen häktades i sin frånvaro och efterlystes internationellt sensommaren 2006. Polisens telefonavlyssning bevisade att 30-åringen varit i området runt kojan och letat efter ecstasytabletterna.

I julas, näsan två och ett halvt år senare, greps mannen i centrala Malmö. På sig hade han ett falskt pass och, enligt Skånska Dabladet, misstänker polisen att 30-åringen har levt under falsk identitet.

Enligt tingsrätten håller bevisningen och mannen döms till tio års fängelse för grovt narkotikabrott. Hans 18-åriga medhjälpare överklagade sin tingsrättsdom till hovrätten och fick sitt straff sänkt till tre år.

Skrivet av: