Alexander Bengtsson.
1 av 4
Alexander Bengtsson. - Foto: Privat
Martin Edgélius.
2 av 4
Martin Edgélius.
Anna Troberg.
3 av 4
Anna Troberg. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Henrik Alexandersson.
4 av 4
Henrik Alexandersson. - Foto: Nyheter24

Bloggresumén: Folkhemstanken, Darfur och slutet på Internet

VECKANS NYHETSBLOGGRESUMÉ - VECKA 46. Vad har engagerat Nyheter24:s nyhetsbloggare den gångna veckan? Här kommer en update!


På Nyheter24 har vi ett antal nyhetsbloggare som skriver om allt från kärnfamiljen eller piratrörelsen till det som sker innanför väggarna i Bryssel och inne på Nyheter24:s kontor. Har du inte riktigt fått grepp om vad de bloggar om? Här kommer en kort resumé över vad de har haft för sig den gångna veckan.

Henrik Alexandersson har reagerat på möjligheten att USA kan rösta för nya lagförslag om upphovsrätten. Varför ska vi inte kunna dela en nyhetslänk eller ett roligt klipp med en låt? Kan detta vara slutet på Internet, så som vi känner till den?

Det får aldrig hända igen! Men ändå bryr vi oss så lite att vi inte förmår oss att reagera. Varför hände det i Rwanda och Darfur, igen?

Tycker du ”rätt” eller riskerar du att skickas ut från Sverige? Om SD får bestämma med sitt nya partiprogram kanske en svensk ska om definieras. Alex Bengtsson menar att Jimmie Åkesson vill bestämma vad du tycker, vad tycker du?

 

Martin Edgélius frågar sig vad som gör SD Socialkonservativt. Har de missat att det är strukturkonservatism och inte socialkonservatism?

Varför gillar inte Håkan Juholt familjen? Och varför vill SD vara mittenparti samtidigt som de vill ha Socialdemokraternas folkhemstanke som sin egen?

Vad är så lustigt med att EU blivit så olustigt? Anna Troberg har varit i Bryssel för att träffa Piratpartiets representanter, men det låter mer som en oanmäld inspektion eller är det så hemskt där borta? Ska det inte vara demokrati och sådant fint?

Men vad är hotet mot demokrati och vår frihet? Har Troberg kanske rätt, är det vår egen lathet som är det största hotet?

Vad är det som pågår inom Socialdemokratin och vem orsakar detta? Och varför säger Eric Rosén att Thomas Östros skulle vara värre för Socialdemokratin än Håkan Juholt?

Under helgen höll SD sina landsdagar. Eric Rosén funderade i veckan kring vilka ämnen som skulle bli mest omdiskuterade. Fick han rätt?

/
/
/
HAX
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!