Ann Söderlund, författare, programledare och journalist: vill att kronprinsessparets barn ska heta Astrid Pippi Adolfa Konungadottir.
Ann Söderlund, författare, programledare och journalist: vill att kronprinsessparets barn ska heta Astrid Pippi Adolfa Konungadottir. - Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Ann Söderlund om 2012

Författaren Ann Söderlund tror att Linda Skugge och Björn Ranelid sluter fred och bestämmer sig för att lansera glidmedlet "Raneglid" som man kan smörja in hela kroppen med.


Nyheter24 kommer under den sista veckan av året att sammanfatta året som gått på ett antal olika sätt. Bland annat kommer vi ställa ett antal korta frågor till personer vi tycker varit viktiga, roliga eller inspirerande under året för att fråga vad de tror om nästa år. Författaren Ann Söderlund tror att vi kommer att få se en lansering av glidmedlet "Raneglid".

Vad är det viktigaste som händer dig 2012?

- Jag följer Jonas Gardells råd och skriver en formidabel roman som (Björn) Ranelid höjer till skyarna.

Vad blir den största nyheten i Sverige 2012?

- Att den senaste sonden som ska skickas till Mars kommer dit och återupptäcker den sista levande stammen homo Floresiensis. Och att Helena Seger väntar barn. En dotter som enligt ryktet kommit till på konstgjord väg för att de ska kunna garantera rätt kön.

Får Victoria och Daniel en pojke eller flicka och vad ska barnet heta?

- Det blir en flicka som ska heta Astrid Pippi Adolfa Konungadottir.

Hur går det för Sverige i fotbolls-EM?

- Dom hamnar på sin sedvanliga fjärdeplats. Typ. Med lite flax.

Kanon eller kalkon för Björn Ranelid i Melodifestivalen?

- Kanonkalkon. Han hamnar sist, men träffar Linda Skugge i greenroom efter finalen och dom sluter fred och bestämmer sig för att lansera glidmedlet "Raneglid" som man kan smörja in hela kroppen med.

Kommer Håkan Juholt avgå?

- Sossarna vrider och vänder på alternativen och bestämmer sig för ett grönt kvinnligt sossekort som får dela makten med mannen som i födelseattestet är född samma år som Brad Pitt.

/
/
Senaste nytt

Borde du virusskydda dina barns gamla smartphone?

Riksrevisionen: Avveckla Allmänna arvsfonden

Allmänna arvsfonden bör avvecklas, anser Riksrevisionen i en granskningsrapport. Enligt granskningen får fonden in mer pengar än den hinner dela ut. Dessutom är kontrollen av vilka organisationer som söker bidrag otillräcklig.

Polisen i Ljungby rapporterar om trafikolycka

"Larm om trafikolycka, Ljungby", skriver polisen på sin hemsida.

Därför kan du inte se din deklaration hos Skatteverket

Skatteverkets hemsida var under måndagen överbelastad och även på tisdagsmorgonen är det svårigheter att komma in på sajten.

Kraftigt vinstlyft för Scania

Det blev ett kraftigt vinstlyft för Södertäljebaserade lastbilstillverkaren Scania i fjärde kvartalet. Men orderingången viker nedåt.

Stabilt läge för skottskadad man i galleria

Polisens utredning efter en skottlossning i en galleria i stadsdelen Hageby Norrköping har fortsatt hela natten. Mannen som hittades skadad i gallerian är i 25-årsåldern, enligt Sveriges Radio P4 Östergötland. Hans tillstånd beskrivs som stabilt och skadorna ska inte vara livshotande.