Håkan Juholt har vilat upp sig i Mexiko.
1 av 2
Håkan Juholt har vilat upp sig i Mexiko. - Foto: ULF PALM / SCANPIX
Socialdemokraternas partiledare anländer till rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen på söndagen.
2 av 2
Socialdemokraternas partiledare anländer till rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen på söndagen. - Foto: ULF PALM / SCANPIX

Juholts svettiga comeback - nytt bottenrekord

I en ny undersökning backar Socialdemokraterna med ytterligare 2,1 procentenheter.


Comebackande Juholts tal i Sälen

På måndagen höll Juholt tal på Folk och Försvars rikskonferens i Sälen, där den sedan en månad tillbaka helt frånvarande partiledaren nu pratade om långsiktighet i säkerhetspolitiken.

"Se längre bort än vad dagens tidningsrubriker ser. Vilket Europa vill vi ha 2050? Fokus är i dag på nästa veckas riksdagsbeslut, men horisonten måste vara på 15, 20, 30 års sikt", sa samme Juholt som tidigare kritiserats för ett mycket kortsiktigt perspektiv vad gäller Sveriges militära deltagande vid insatsen i Libyen.

Juholt kritiserade också Kina, Ryssland och Storbritannien i sitt tal.

Semestern är över för Håkan Juholt. Och det kunde inte ha börjat sämre. Socialdemokraterna backar återigen till nya rekordlåga nivåer. I Aftonbladet/United Minds senaste opinionsundersökning får sossarna bara 23,6 procent - en nedgång med 2,1 procentenheter.

– Väljare som är missnöjda med det som händer i S ser nu V som ett alternativ, säger Carl Melin, opinionschef på United Minds, till Aftonbladet.

För första gången på över en månad mötte en svettig Håkan Juholt pressen. Partiledaren, som vilat upp sig i Mexiko, fick ingen lätt start när han på Folk och Försvars konferens i Sälen fick svara på anklagelserna om att han ska ha ljugit om hur a-kassan hanterades i höstbudgeten.

– Det är slående att det ser ut att finnas potential för Socialdemokraterna att rasa ännu mer, säger Carl Melin.

Samtidigt som S tappar mark går vänstern starkt framåt och ökar till 7,9 procent - en "Sjöstedt-effekt" enligt många.

Jonas Sjöstedt gör ett bra intryck. Klart att väljare som är missnöjda med det som händer inom S nu ser V som ett alternativ, säger Carl Melin, till Aftonbladet.

Även Kristdemokraterna har mycket stora problem. I den nya opinionsmätningen får partiet bara 2,8 procent, klart under riksdagsspärren.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Växjö rapporterar om trafikolycka

Expert: Ålderskrav stoppar inte riskfylld hudvård

Efter en uppmärksammad debatt om ökad användning av avancerad hudvård bland barn har flera företag infört åldersgränser. Det kan sända en viktig signal – men är inte hela lösningen, säger Elmira Tavoosi på Läkemedelsverket.

Bråttom att deklarera för att få pengar i april

Rekordstora summor i årets skatteåterbäring leder till att många deklarerar snabbare än normalt. Och nu börjar det bli hög tid att godkänna deklarationen för den som vill ha sina pengar snabbt – då är sista dagen nämligen 3 april.

Höganäs: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En personbil kör in i mitträcket på Christinelundsvägen i höjd med Domsten.", skriver polisen på sin hemsida.

Två gripna för mordförsök i Bredäng

1 timme sedan
En man fördes allvarligt skadad till sjukhus med ambulans efter ett grovt våldsbrott i Bredäng i södra Stockholm under natten till långfredagen, rapporterar Expressen.

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

1 timme sedan
Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.