Här på Ramels väg sköts 15-årige Ardiwan Samir till döds.
1 av 3
Här på Ramels väg sköts 15-årige Ardiwan Samir till döds.
15-årige Ardiwan dog på nyårsnatten efter att ha blivit skjuten i huvudet och bröstet.
2 av 3
15-årige Ardiwan dog på nyårsnatten efter att ha blivit skjuten i huvudet och bröstet. - Foto: Privat
Charles Limerius dödades av en okänd gärningsman som smög upp bakom honom och avlossade flera skott.
3 av 3
Charles Limerius dödades av en okänd gärningsman som smög upp bakom honom och avlossade flera skott.

Inga misstänkta - trots att 200 poliser jobbar med Malmömorden

Malmö har skakats av fem mord på kort tid. Men trots att 200 poliser arbetar med fallen har polisen ingen misstänkt för något av morden.


Morden i Malmö

• 24 november. En 31-åring skjuts till döds på ett taxikontor.

• 20 december. En 55-åring skjuts blir avrättad av två maskerade gärningsmän.

• 26 december. En 27-åring skjuts till döds i en föreningslokal av en maskerad gärningsman.

• 1 januari. 15-årige Ardiwan Diaa Samir skjuts kallblodigt ihjäl med sex skott varav ett i huvudet på Ramels på nyårsnatten.

• 3 januari. 48-årige tvåbarnspappan Charles Limerius har inte en chans när en okänd gärningsman smyger upp bakom honom på Kantatgatan och avfyrar flera skott.

• 31 januari. En 44-årig fyrbarnspappa skjuts till döds vid Fosievägen strax före klockan sju på tisdagskvällen.

På nyårsnatten gick en okänd gärningsman fram till 15-årige Ardiwan Diaa Samir och sköt ihjäl honom med flera skott i huvudet och bröstet. Bara två dagar senare mördades tvåbarnspappan Charles Limerius kallblodigt på Kantatgatan i Malmö. Morden var det fjärde och femte i Malmö på bara 40 dagar och den hårt ansatta Malmöpolisen tvingades kalla in förstärkning från Rikskriminalpolisen.

I dag har det gått 20 dagar sedan mordet på Charles Limerius och trots att över 200 poliser arbetar med de fem morden i Malmö har polisen ingen gripen för något av dem.

– Nej, vi har inte kommit dit ännu. Vi har inga misstänkta för något av brotten. Det pågår en utredning på bred front, säger Lars Förstell, informationsdirektör på Malmöpolisen.

"Ingen koppling mellan morden"

Omkring 20 poliser arbetar specifikt med varje mordutredning och utöver det arbetar runt 100 poliser aktivt med att lösa morden. Den stora polisinsatsen är en kraftsamling för att få bukt med gängproblematiken i Malmö, men enligt polisen finns det ingen koppling mellan de fem morden som inträffat sedan den 24 november.

– Nej, som det ser ut i nuläget kan vi inte hitta någon som helst koppling mellan dessa fem. Det är fullständigt exceptionellt att så pass många mord av det är slaget, mellan okända personer, inträffar under en så kort tidsrymd, säger Förstell.

Mordet på 48-årige tvåbarnspappan förblir ett mysterium

De fyra första offren är kända av polisen sedan tidigare och utredarna tror att motivet kan vara konflikter i den undre världen. Polisens arbete går nu främst ut på att hålla förhör och sammanställa uppgifter för att få en klarare bild av vad som inträffat.

– Det är oerhört svårt att få fram detaljerna som kan leda fram till ett gripande. Vi behöver exakta detaljer för att få fram och bilda det underlag som krävs för en rättslig process.

Gällande mordet på 48-årige Charles Limerius är situationen annorlunda. Tvåbarnspappan var inte känd av polis sedan tidigare och har enligt polisen ingen koppling till kriminella kretsar. Av sina närmaste beskrivs han som en positiv och uppskattad idrottsungdomsledare.

– Just nu pågår ett omfattande arbete med att kartlägga hans sista tid i livet. Vad han haft för kontakter och vad det kan finnas för motiv bakom, säger Förstell.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Så många svenskar saknar en nära vän

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.

Polisen i Lindesberg rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt påverkad lastbilschaufför stoppad på Rv 50, norr om Lindesberg", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om brand, Stockholm

"Polis och räddningstjänst kallas till Linnègatan på Östermalm med anledning av brand i en lastbil.", skriver polisen på sin hemsida.

General Motors lyfter vinstprognos

Amerikanska fordonsjätten General Motors gjorde ett starkt första kvartal och ledningen lyfter nu vinstprognosen för helåret med 500 miljoner dollar.

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

En sydkoreansk man har dömts till 14 månaders fängelse för att ha tagit livet av ett 70-tal katter.