Söndag 18 Apr
Stockholm

16-åring åtalas för misshandeln av Reinfeldts son

Fredrik Reinfeldts son fick föras till sjukhus efter den grova misshandeln.
1 av 2
Fredrik Reinfeldts son fick föras till sjukhus efter den grova misshandeln. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Det var på Stureplan som Reinfeldts 16-årige son bland annat blev slagen med en glasflaska.
2 av 2
Det var på Stureplan som Reinfeldts 16-årige son bland annat blev slagen med en glasflaska. Foto: Tomas Oneborg / SvD / SCANPIX

Statsministerns 16-åriga son slogs medvetslös med en glasflaska i huvudet. Nu står det klart att en jämnårig pojke åtalas för misshandeln.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Detta har hänt

Vid 02.00-tiden natten till den 6 november misshandlades Fredrik Reinfeldts 16-årige son vid Stureplan i centrala Stockholm. Detta efter att han lämnat en hemmafest i Alvik sedan han varit inblandad i ett bråk.

Utanför nattklubben East fick 16-åringen en flaska i huvudet av flera killar som också sparkade den unge Reinfeldt i huvudet när han låg ner, medvetslös.

Efter att ha vaknat till sökte 16-åringen skydd på Sturecompagniet där han fick sällskap av sin äldre bror och senare kunde föras till sjukhus.

Chefredaktör Ehsan Fadakar om misshandeln

"Nyheter24 publicerade två artiklar om händelsen på Stureplan. Den ena om vilket ansvar paret Reinfeldt har för sin 16-årige son, den andra om Säpos agerande i fallet.

Händelsen öppnar också för relevanta frågor, inte bara till paret Reinfeldt som föräldrar, men till Fredrik Reinfeldt som statsminister för Sverige."

Läs hela analysen här.

Den 6 november förra året slogs Fredrik Reinfeldts 16-årige son medvetslös med en glasflaska i huvudet på Stureplan i Stockholm. Kort därefter anhölls två jämnåriga pojkar misstänkta för misshandel. De misstänkta gärningsmännen släpptes dock kort därefter. Nu står det klart att minst en av dem kommer att åtalas för misshandel, alternativt grov misshandel.

– Man kommer att väcka åtal mot en av de misstänkta pojkarna med största sannolikhet, medan den andra troligtvis frias från misstankar, säger Petra Sjölander, informationsansvarig på Citypolisen, till Nyheter24.

Bråket startade på hemmafest

Men innan åtal kan väckas måste polisen bli klar med sin utredning av vad som hände på den hemmafest i Bromma som tros ha föranlett misshandeln. Trots att det gått närmare tre månader sedan händelsen är utredningen långt ifrån klar.

– Stureplansincidenten är i princip färdigutredd. Men utredningen av vad som hände på festen i Bromma tar tid, säger Petra Sjölander, informationsansvarig på Citypolisen, och fortsätter:

– Vi vet inte riktigt vad som hände där. Det var dock slagsmål och väldigt mycket folk. Det är rörigt att få ihop det, vissa är inte hörda än och det tillkommer nya namn hela tiden.

"Hans eller hans kompisar har råkat i bråk med det här andra gänget"

Tidigare uppgifter har gjort gällande att Reinfeldts son blivit slagen med en knytnäve i ansiktet på festen av ett annat gäng som sedan följt efter honom till Stureplan. Men det är inget som polisen kan bekräfta.

– Det vet vi inte riktigt, men det är han eller hans kompisar som råkat i bråk med det här andra gänget. Klart är att den händelsen senare förflyttar sig till Stureplan där 16-åringen misshandlas.

Kan Reinfeldts son också komma att delges misstanke om brott?

– Det kan jag inte svara på i nuläget, avslutar Sjölander.

Kommentera
Kopiera länk
Dela