Söndag 18 Apr
Stockholm

KD-toppens anonyma nätattack mot Tobias Billström

"OveTove" kallar Billström för känslokall.
1 av 3
"OveTove" kallar Billström för känslokall. Foto: Erik Mårtensson/ Scanpix
Göran Hägglund vill inte gräva djupare i "OveTove"-affären.
2 av 3
Göran Hägglund vill inte gräva djupare i "OveTove"-affären. Foto:
Henrik Ehrenberg är inte längre Göran Hägglunds stabschef.
3 av 3
Henrik Ehrenberg är inte längre Göran Hägglunds stabschef. Foto: Björn Wanhatalo / SCANPIX

Migrationsministern beskrivs som känslokall av Göran Hägglunds före detta stabschef.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Andra exempel på "Ove Toves" kommentarer

Om riksdagsledamoten Annelie Enochson:

"Enochsons fel är inte egentligen att hon är stockkonservativ. Felet är att hon är en person som går över andras lik för att få fäste för sina idéer. Eller framför allt för att bli inkryssad i riksdagen".

Om partiledarbyte i diskussion med riksdagsledamoten Roland Utbult:

"Det är nästan besvärande att se hur vissa på allvar tror att det är partiledarens problem att det går knackigt, när partiledaren är mer populär än partiet. Det bara MÅSTE vara fel recept att sparka honom".

Den numera välkända signaturen "OveTove", som före detta KD-stabschefen Henrik Ehrenberg står bakom, gick till attack mot migrationsministern Tobias Billström i ett inlägg på den kristna tidningen Dagen. I inlägget som är ett år gammalt och  fortfarande finns kvar på sajten kallar "OveTove" Tobias Billström för "känslokall":

”Vi har sett hur Billström motarbetat vård och skola för gömda flyktingar. Nu senast hur han varit känslokall inför de som förföljs pga sin tro. Utan kristdemokraterna i regeringen skulle Sverige ha en helt annan migrationspolitik!”

"Det är förstås oacceptabelt"

Henrik Ehrenberg som avgått som stabschef har bland annat varit ansvarig för att sköta Kristdemokraternas samarbete med resten av Alliansen. Det är sedan tidigare känt att "OveTove" har smutskastat partikollegor som var kritiska mot KD-ledningen. Men det senaste påhoppet har än så länge varit okänt för partiledaren Göran Hägglund tills Dagens Nyheter kontaktat honom och läst upp inlägget.

– Det är förstås oacceptabelt. Att göra sådana inlägg anonymt gynnar inte en öppen debatt, säger Göran Hägglund till Dagens Nyheter.

Trots skandalerna har Henrik Ehrenberg fått vara kvar på regeringskansliet. Han har dock efter tre veckor inte fått några nya arbetsuppgifter.

"Det är ett oerhört skarpt och fördömande tonläge"

Tidigare har Bengt Germundsson, ledamot i KD:s verkställande utskott , krävt en utredning om vad som skett i "OveTove"-affären. Ett krav som Göran Hägglunds främste utmanare om partiledarposten - Mats Odell - ställt sig bakom.

– Det är ett oerhört skarpt och fördömande tonläge. Det här illustrerar att vårt förslag om en utredning ändå hade någon sorts relevans, säger Mats Odell till Dagens Nyheter.

Men VU röstade ned förslaget om en utredning och nöjde sig med att göra en sammanställning av händelseförloppet. Men trots det nya uppgifterna om "OveToves" nätattacker vill Hägglund inte gräva djupare i hur Henrik Ehrenberg kan ha avvänt regeringskansliets datorer.

– Det här tillför ytterligare ett element, Men det ändrar ingenting i grunden, säger han, till Dagens Nyheter.

Kommentera
Kopiera länk
Dela