DO: Helt okej att porta Bandidos

DO: Bandidos har inget stöd i diskrimineringslagen.


Flera av de större krogarna i Örebro släpper inte länge in Bandidos-medlemmar. Krogarna har till och med inlett ett samarbete med polisen, för att kunna veta vilka som tillhör gänget. Nu får restaurangägarna stöd för sitt beslut hos Diskrimineringsombudsmannen, DO.

– Bandidos har inget stöd i diskrimineringslagen. Krogägarnas beslut gäller personer i västar eller andra kläder som visar knytning till Bandidos. Även om kläderna inte visar något avvisas personer som vakterna anser har en känd koppling till Bandidos, säger Eva Rosengren, hos DO.

Enligt DO har varje krogägare rätt att neka inträde till alla mc-killar som bär västar.

– Att neka släppa in folk med Bandidosvästar är inte konstigare än att säga nej till en person utan slips på en krog med slipstvång. Här handlar det dessutom om en bedömning av säkerheten, säger Eva Rosengren till NA.

Situationen skulle dock bli en annan om man vägrade släppa in människor med ett funktionshinder eller med en viss etnisk bakgrund.

Amerikanskt inslag om Bandidos från 2008

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

1 timme sedan
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

1 timme sedan
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

2 timmar sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.