Bandidos kommer inte in på krogen

"Det här är ett klientel vi inte vill ha in på krogen".


ÖREBRO. Flera av de större nöjeskrogarna släpper inte in personer som kan kopplas till Bandidos. Krogarna har inlett ett samarbete med polisen, för att kunna veta vilka som tillhör gänget.

– På dessa krogar finns människor som visar civilkurage. De vill inte ställa upp på dumheter från vissa element, som har ett beteende och sysslar med aktiviteter som de inte vill ha att göra med, säger Torbjörn Carlson, Örebropolisens presstalesman till NA.

Två av de Örebrokrogar som inte vill få in gängmedlemmarna på sina krogar är Harrys och Villa Strömpis. Krogvakterna stoppar personer som anländer i kläder som kan kopplas till Bandidos, men också personer som man vet har koppling till mc-gänget.

– Det här är ett klientel vi inte vill ha in på krogen, både för gästernas och personalens säkerhet, säger Daniel Welin, personalchef på Villa Strömpis, enligt NA.

Dock vill man inte gå in närmare på hur samarbetet fungerar.

– Vi har ett samarbete, det räcker. För oss inom polisen är det självklart att förebygga brott. Nu värdesätter vi kolossalt att det finns näringsidkare som ställer upp för att dessa element inte ska få härja på krogen, uppger Carlson, enligt NA.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!