Sd-politikern Anders Leander har tidigare lagt ut bilder på den mördade Elin Krantz sargade kropp. Han ångrade ingenting men varnades av partiet. Nu har han lämnat Sverigedemokraterna.
Sd-politikern Anders Leander har tidigare lagt ut bilder på den mördade Elin Krantz sargade kropp. Han ångrade ingenting men varnades av partiet. Nu har han lämnat Sverigedemokraterna.

Politiker uppmanar till våld mot muslimer

Kommunpolitikern och den tidigare sverigedemokraten Anders Leander har kopplingar till högerextrema Swedish Defence League och uppmanar till våld mot muslimer."Vissa saker kan man inte prata sig ur, utan man måste ta i med våld", skriver Leander i en antimuslimsk Facebookgrupp.


Detta har hänt

Efter det uppmärksammade mordet på 27-åriga Elin Krantz i Göteborg publicerade Anders Leander bilder på hennes sargade kropp på sin blogg. I ett inlägg beskrev han händelsen som "negervåldtäkten" och uppmanade folk att titta på bilderna.

Efter händelsen fick den dåvarande sverigedemokraten en varning av partiet vilket senare ledde till att han uteslöts eller valde att avgå själv. Efter en tid som politisk vilde har han nu valt att ansluta till Svenskarnas Parti.

Den tidigare sverigedemokraten Anders Leander är i blåsväder sedan Expressen avslöjat att han, på Facebook, uppmanat till våld mot muslimer. Han skriver bland annat att "våld är är det enda dom förstår".

Leander tvingades mer eller mindre att lämna Sverigedemokraterna efter att han lagt ut bilder på en mördad kvinna och kallat mordet för "negervåldtäkten". Numera sitter han som kommunpolitiker i Mönsterås, men har även kopplingar till det högerextrema nätverket Swedish Defence League.

"Jag tror att enda chansen att stoppa dom är att vara lika jävliga tillbaka som dom är mot oss svenskar. Tyvärr är det nog så!!!", skriver Leander i en hemlig Facebookgrupp tillhörande den antimuslimska rörelsen.

Leander går till flera aggressiva angrepp mot islam och hävdar att SD måste tuffa till sig för att vinna ännu fler väljare.

"Jag är för våld när det gäller islamister, det är det enda som kan lösa detta problem i sverige. Det räcker inte med duktiga politiker som står och viftar med en penna!", skriver Leander, enligt Expressen.

Nyheter24 har förgäves sökt Anders Leander för en kommentar.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.