Mördade män identifierade

- 14/03/2009, 21:10 -

Med hjälp av övervakningskameror och lappar på stan hoppas polisen lösa dubbelmordet i Stockholm.

Offren identifierades på lördagen som två män från Stockholmsområdet.

Männen hittades mördade i en lägenhet på en av Söders mest frekventerade gator i Stockholm på fredagskvällen. Polisen upptäckte kropparna i huset på Götgatan sedan grannar slagit larm om ett misstänkt inbrott.

En av grannarna berättar för TT att hon hörde några "extremt kraftiga smällar vid halvsjutiden".

– Sedan hörde jag att det var ett lås som ramlade ut, så jag förstod att det var någon som bankade in dörren på ett våningsplan snett ovanför.

Från det att dörren slogs sönder tog det bara några minuter innan hon hörde någon som sprang ned för trappan.

Går igenom kameror

I jakten på den, eller de, som bragt de båda männen om livet går polisen bland annat igenom filmer från övervakningskameror i området.

Vi har en bildanalysgrupp som kommer att gå igenom hela kvällens material, säger Lotta Larsson, stationsbefäl vid Södermalmspolisen.

Extra utredare från våldsroteln har dessutom kopplats in på fallet. Men ännu på lördagskvällen tycktes polisen inte ha mycket att gå på i jakten på mördaren, eller mördarna, och man var mycket sparsam med all form av information.

Kända av polisen?

– Det enda lilla jag kan säga är att vi kommer att sätta ut lappar och efterfråga folk som gjort iakttagelser runt klockan 18-19, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

Enligt Södermalmspolisen kan de båda mördade männen vara kända av polisen sedan tidigare. Men när fingeravtrycksundersökningen var klar på kvällen och männen identifierade ville Towe Hägg inte kommentera uppgiften.

– De blev 30 respektive 31 år, hemmahörande i centrala Stockholm samt i de södra förorterna. Det är vad vi går ut med i det här läget.

Skrivet av: