Tisdag 18 Jan
Stockholm

Efter rättegången - mordvittnet misshandlades brutalt

På torsdagen åtalades tre män, misstänkta för att ha misshandlat åklagarens huvudvittne, vid Lunds tingsrätt.
1 av 3
På torsdagen åtalades tre män, misstänkta för att ha misshandlat åklagarens huvudvittne, vid Lunds tingsrätt. Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX
Minnesceremoni för 16-årige Mushtaba Sekandari som sköts ihjäl i oktober 2011.
2 av 3
Minnesceremoni för 16-årige Mushtaba Sekandari som sköts ihjäl i oktober 2011. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Den misshandlade 16-åringen bodde på samma boende som ihjälskjutne Sekandari.
3 av 3
Den misshandlade 16-åringen bodde på samma boende som ihjälskjutne Sekandari. Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Efter sista rättegångsdagen om mordet på flyktingboendet i Eslöv blev åklagarens huvudvittne påhoppad och misshandlad av tre män.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Knivskars i samband med mordet

18.54 den 15 oktober fick polisen in ett larm om att en pojke blivit beskjuten. När de kom till flyktingboendet Husaren i Eslöv fann de Mushtaba Sekandari på marken, skjuten i ansiktet. Han avled senare av sina skador.

I samband med skottdramat knivskars det 16-åriga huvudvittnet som senare misshandlades.

Tre unga män åtalades senare för Sekandaris död, och alla dömdes därefter till långa fängelsestraff. En dom som dock kommer att överklagas av minst en av gärningsmännen.

Flera avbrott har förekommit under rättegången där vittnen från båda sidor blivit trakasserade och hotade.

ESLÖV. Huvudvittnet i rättegången mot de tre män som sköt ihjäl 16-årige Mushtaba Sekandari blev efter avslutade pläderingar brutalt misshandlad.

Efter att 16-åringen, boende på samma flyktingboende som Sekandari, vittnat besökte han tillsammans med sin flickvän och två av hennes väninnor fritidsgården Gasverket i Eslöv.

Väl där ska han ha blivit brutalt misshandlad av tre unga män, 17, 18 och 20 år gamla. Enligt 16-åringen själv och flera vittnen ska han ha blivit slagen i ansiktet med ett knogjärn, slagen på kroppen med något som liknat en krycka och därefter återigen slagen i ansiktet med ett järnrörsliknande föremål.

16-åringen fördes därefter till sjukhus. På plats konstaterades det att han hade bruten näsa och flera frakturskador i ansiktsskelettet, blödningar i ena ögat och svullnader i ansiktet.

"Rädd och otrygg"

Enligt Skånskan ska den misshandlade 16-åringen i efterhand ha uttryckt besvikelse över rättsväsendet i samband med att han pratat med Eslövspolisen

– Jag är rädd och otrygg och känner mig isolerad. Jag har sagt att något kommer att hända mig om jag vittnar.

Han ska ha blivit erbjuden skyddat boende under rättegångsperioden, men 16-åringen ska ha svarat att han endast känner sig trygg på flyktingboendet.

På torsdagen åtalades de tre männen vid Lunds tingsrätt för misshandeln. Nyheter24 har utan framgång försökt nå åklagare och advokater.

Kommentera
Kopiera länk
Dela