"Det går inte att bo där just nu"

- 17/03/2009, 14:40 -

"Vi visste inte att lägenheten var i så stort behov av renoveringar."

Barnfamiljen i Tollarp riskerar att bli bostadslösa. Som Nyheter24 tidigare berättat håller lägenheten de bor i på att falla sönder. Senast i går gick hela ytterdörren sönder. Fastigheten ägs av Adly Abu Hajar och hans son Yasse.

"Han har själv saboterat lägenheten"

När Nyheter24 når Yasse Hajar menar han att de inte hade någon aning om att lägenheten var i så pass dåligt skick när Tony Norén och hans familj flyttade in den tionde januari i år. Samtidigt målar Yasse Hajar upp en bild av Tony som en desperat man som själv har bidragit till förstörelsen.

– Han har själv saboterat lägenheten. Det är jag mer eller mindre säker på.

–Exempelvis hade han på vattnet en hel natt så att det började läcka ner till blomsteraffären som ligger under lägenheten, berättar Yasse Hajar för Nyheter24 och tillägger att "det här med dörren är bara ännu ett steg i sabotaget."

Okej. Så allting har skett medan de bott där?

–Ja...

Men Yasse erkänner att lägenheten är i ett så pass dåligt skick att det inte går att bo där just nu.

–Det är mycket renoveringar som måste göras. Det finns en del brister. Men det här är inget som är med mening. Det är saker som har kommit upp. Det mest akuta var ju värmen och det har vi ordnat nu.

Samtidigt tillägger Yasse att de kommit överens om att fixa de andra bristerna.

–Sedan spårade han ur. Han har ringt varenda myndighet, medier och till och med lagt upp en hemsida, säger Yasse till Nyheter24.

Så du ser inte att du har gjort något fel i att hyra ut lägenheten?

–Nej, jag anser inte att jag gjort något fel eftersom vi ju kom överens om att göra de här renoveringar. Och när jag hade ordnat med företaget som skulle ta hand om det sa Tony att de inte kan bo kvar. Nu har de inte betalat två månadshyror. Det är totalt 14 600 kronor.

Enligt Tony Norén ska du ha hotat hans fru. Han sa att när hon ringde dig ska du ha sagt åt henne att "passa sig". Varför sa du så?

–Det stämmer inte. Det är hans fru som har hotat mig. Hon sa, med en konstig ton, "bor du på den här adressen?" Men det är inget hon behöver fråga om eftersom det ju står i deras kontrakt.

–Efter detta ringde jag upp henne och frågade om hon hotade mig. Sedan blev jag uppringd av Tony som skällde ut mig. Nu har jag polisanmält båda två, säger en uppretad Yasse till Nyheter24.

Yasse avslutar vårt samtal med en bitter definition av Tony Norén.

–Hans liv verkar gå ut på att göra livet surt för andra.

"Jag tror han är oskyldig där uppe"

Men när Nyheter24 når Dan Andersson som äger blomsterbutiken trappan under Tony i samma byggnad målas en helt annan bild upp. Dan har haft sin blomsterbutik i 40 år och kan inte tänka sig att Tony Norén bidragit till förstörelsen själv.

–Sedan Yasse och hans far tog över fastigheten för cirka sex år sedan har den mer eller mindre förfallit. Eftersom de inte har kollat upp dem som flyttat in har det bott en del kriminella människor och alkoholister här, berättar Dan Andersson för Nyheter24.

Finns det någon möjlighet att Tony Norén kan ha bidragit till förfallet?

–Nej. Det kan jag inte tänka mig. Yasse eller hans far, som för övrigt befinner sig utomlands och inte går att nå, har inte gjort någonting åt byggnaden. Jag tror han är oskyldig där uppe.

"Rosengård nummer två"

Dan Andersson berättar att utvecklingen gått rakt ner i fördärvet sedan Yasse och hans far tog över byggnaden. Själv har han gett upp.

–Jag orkar inte ringa dem längre. Det händer ju ingenting. De säger att de har kontaktat försäkringsbolaget men när man har en vattenläcka kommer ju försäkringsbolaget åtminstone samma dag.

–Det är helt tokigt här. Det bor mellan tio till tolv personer i fastigheten, däribland Tony och hans fru och deras tre barn. Det är ju en stor skam. Det här är Rosengård nummer två, avslutar Dan Andersson för Nyheter24.

Läs del 3 på Nyheter24 i morgon och lyssna på ett exklusivt ljudspår med en mycket uppretad socialarbetare.

    Skrivet av: