1 av 4
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
2 av 4
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
3 av 4
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX
4 av 4
- Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

SD bänkas när regeringen och oppositionen spelar fotbollsmatch

Tisdagen den 22 maj möts regeringen och oppositionen i en traditionsenlig fotbollsmatch. Men Sverigedemokraterna är petade.– Det är sandlådementalitet, säger Per Ramhorn (SD).


Laguppställningarna

År 2009 vann det rödgröna laget, med ex-proffset Thomas Bodström, med 3-1.
År 2010 förlorade det rödgröna laget med förkrossande 5-1. Kanske var det därför man bestämde att lämna walk over år 2011.
I år är det dock klart för match igen och det är dessa politiker som ska slåss om segern.

Klara för det rödgröna laget:

Åsa Romson (MP)
Mehmet Kaplan (MP)
Anders Ygeman (S)
Tommy Waidelich (S)
Adnan Dibrani (S)
Ibrahim Baylan (S)

Klara för allianslaget:

Anti Avsan (M)
Gustav Blix (M)
Jenny Petersson (M)
Johan Linander (C)
Annika Qarlsson (C)
Anders Sellström (KD)

SD:s Martin Kinnunen om vilka partiet tänkt skicka:

– Det vet jag inte, men jag är säker på att så väl Kent Ekeroth som Björn Söder hade varit sugna.

Den årliga politiska fotbollsmatchen på Kaknäs idrottsplats i Stockholm har lett till ett storbråk. Varken oppositionen eller regeringen vill ha med Sverigedemokraterna i laget. När Sverigedemokraterna meddelade vilka politiker som kan medverka i matchen fick de nobben av oppositionen.

– Man tar sig för pannan. Det är sandlådementalitet. Men vi vill inte göra en stor sak av detta, för vi har viktigare saker att hålla på med, säger riksdagsledamoten Per Ramhorn (SD) till SvD.

"Vi kör vidare med vårt rödgröna lag"

En av de lagansvariga i oppositionslaget, Christer Adelsbo (S), förklarar att det inte är regeringen och oppositionen som möts, och att SD således inte har en plats i något av lagen. Socialdemokraterna har, enligt Adelsbo, alltid haft ett eget lag. Men 2006 bildade de borgerliga partierna en allians även på fotbollsplanen.

– Då valde vi att bilda ett rödgrönt lag, och skaffade ett rödgrönt matchställ. Vi har inte haft någon avsikt att förändra det, utan kör vidare med vårt rödgröna lag, säger Christer Adelsbo till SvD.

SD: "Det har alltid varit en match mellan regeringen och oppositionen"

Sverigedemokraterna menar att Socialdemokraternas förklaring är en efterhandskonstruktion skapad för att peta SD.

– Man kan se av idrottsföreningen tidigare verksamhetsberättelser att det alltid handlat om en match mellan regeringspartierna och oppositionen. Det har också hänt att vänsterpartister spelat i samma lag som moderater, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Martin Kinnunen till Nyheter24.

"Det är fullständig sandlåda"

Christer Adelsbo (S) svarar med att det är mer "naturligt" för Sverigedemokraterna att gå med i allianslaget eftersom partiet ofta stödjer regeringen i kammaren. Men den lösningen får inte stöd av allianskaptenen Anders Hansson (M).

– Jag tycker att det är fullständig sandlåda, löjligt. Om nu Stefan Löfven kunde stå på samma sida som Sverigedemokraterna i studion under partiledardebatten, så kan man undra varför de plötsligt inte får vara med i det fotbollslag som oppositionen ska sätta samman, säger Hansson till SvD.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova ekobrott

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.