Peer Pedersen sitter i dag i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Östra Göinge i Skåne.
1 av 4
Peer Pedersen sitter i dag i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Östra Göinge i Skåne. - Foto: Östra Göinge kommun
Använde "peerpede" som alias.
2 av 4
Använde "peerpede" som alias. - Foto: Östra Göinge kommun
"Mina två yngsta är Göingehönor och har inte en tanke att låta historien upprepas genom Islamisering och övergrepp från någon “Achmed” och de kommer inte att ge sig frivilligt då de båda har viss militär träning ifall du och dina vänner får till det."
3 av 4
"Mina två yngsta är Göingehönor och har inte en tanke att låta historien upprepas genom Islamisering och övergrepp från någon “Achmed” och de kommer inte att ge sig frivilligt då de båda har viss militär träning ifall du och dina vänner får till det." - Foto: Östra Göinge kommun
62-årige Peer Pedersen skyller kommentarerna på ett mycket avancerat "hack".
4 av 4
62-årige Peer Pedersen skyller kommentarerna på ett mycket avancerat "hack". - Foto: Montage Östra Göinge kommun/Faskimil ligator.wordpress.com

SD-politiker: "Vill stoppa islamisering med vapen"

Sverigedemokraten Peer Pedersen tänker inte acceptera en "islamisering och övergrepp från någon 'Achmed'" skrev han på en politisk blogg. När Nyheter24 når honom backar han från kommentaren: "Jag blev hackad".


SD-politikernas näthat

Patrik Ohlsson, sverigedemokrat i Ängelholms kommunfullmäktige, skriver i ett forum att "Jag kan tänka mig att Breivik gärna skulle kastat pil om det varit en S-symbol i mitten. Svenska SSU bär drag som går åt precis det håll som medförde deras norska partikamraters död förra sommaren".

När Patrik Ohlsson får frågan om de norska ungdomarna som mördades på Utöya hade sig själva att skylla, låter det på annat sätt.

Läs mer om kommentarerna här.

Även Sverigedemokraten Peer Pedersen har anklagats för att skriva mindre genomtänkta kommentarer på nätet. På en politisk blogg skriver han att han inte tänker acceptera en "islamisering och övergrepp från någon 'Achmed'" Läs mer om hans förklaring till kommentaren här.

ÖSTRA GÖINGE. Den 62-årige Sverigedemokraten Peer Pedersen vill stoppa islamiseringen. Under sitt alias "peerpeder" skriver han på den politiska bloggen "Ligator" om hur det ska gå till:

"Mina två yngsta är Göingehönor och har inte en tanke att låta historien upprepas genom Islamisering och övergrepp från någon 'Achmed' och de kommer inte att ge sig frivilligt då de båda har viss militär träning ifall du och dina vänner får till det."

Peer Pedersen sitter i dag i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna i Östra Göinge i Skåne.

När Nyheter24 når honom säger han att det inte är han som har skrivit exakt den kommentaren men att han har varit inne på bloggen och skrivit andra typer av kommenterarer.

Ett exempel på det han inte har skrivit är följande:

"Tänk på en sak jerlerup (han som skriver på den politiska bloggen), här i Göinge är vi stora släkter, vår är på +200 bara inom närområdet och i DK-Göinge (Stevns) kring 100 och merparten har jaktlicens och massor av vapen, många är militärer, hemvärn och friskyttar, det är tradition med militär träning av någon art för de flesta och knappast någon kommer acceptera din utopiska framtid och vi brukar inte anlita polisen faktisk."

"Jag har varit inne på bloggen"

Enligt Peer Pedersen har han nämligen under ett års tid blivit utsatt för ett mycket avancerat "hack". Och att det inte alls är han som har skrivit kommentarerna på bloggen.

– Jag har med all sannolikhet varit inne och debatterat hos Jerlerup (bloggen), men jag har inte skrivit den meningen, säger han och fortsätter:

– Det är så att jag hade ett ganska avancerat digitalt intrång och detta pågick under kanske ett helt år innan jag fattade att något inte stämde. Jag satt på ett öppet okrypterad trådlöst nät, helt idiotisk sett i eftertankens kranka skär.

Enligt Peer Pedersen han någon haft tillgång till hans PC, E-postkonton och skypekonto.

– Det var något jag konstaterade i efterhand och detta upptäckte jag av en händelse då jag uppmärksammade att vissa mail hade öppnats innan jag själv hade läst dem.

- Jag trodde först att detta var ett programfel, men såg efter ominstallation att fenomenet fortgick, säger han.

Har du polisanmält det här intrånget?

– Nej, det har jag inte gjort. Det leder inte någonstans ändå.

Hur förklarar du att någon har skrivit från din IP-adress?

– Någon kan ha kört upp med en bil utanför mitt hus och använt mitt nätverk.

Vet du vem som kan ha gjort det här då?

– Nej, det vet jag inte. Jag har respekt för andras åsikter så jag hoppas de har respekt för mina.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!