Lördag 15 Maj
Stockholm

Fylla orsakade grundstötning

Fartyget tycks inte läcka olja.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Styrmannen sov ruset av sig när ett containerfartyg på söndagsförmiddagen gick på grund i Öresund utanför Köpenhamn. Det konstaterade lotsen som kom ombord efter grundstötningen och kallade på polis.

Styrmannen anhölls liksom kaptenen när han vacklande kom upp på bryggan, till synes berusad.

De två fördes sedan till polisstationen på Amager och kommer, enligt polisen, att begäras häktade på måndagen, skriver danska nyhetsbyrån Ritzau.

Även en tredje besättningsman var synligt berusad, men fick stanna kvar ombord eftersom han inte kan ställas till ansvar för grundstötningen.

Containerfartyget, som är 130 meter långt, var på väg norrut och kom utanför farleden väster om Saltholm. Före grundstötningen hade Sövärnets Operative Kommando i en timme förgäves försökt få radiokontakt med besättningen eftersom fartyget var på väg ur kurs.

En helikopter sändes också ut för att varna men inte heller det uppmärksammades.

Ett danskt miljöfartyg låg på söndagen intill det grundstötta fartyget, men någon olja hade inte läckt ut. Containerfartyget står utanför farleden och är inte till hinder för övrig fartygstrafik.

Dykare ska undersöka fartyget för att se om det finns några skador och därför kommer lossdragningsförsök att dröja.

Det grundstötta fartyget heter Karin Schepers och är på 9 400 dödviktston. Hon var på väg från Finland till Storbritannien.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela