Hoten mot ministrarna ligger just nu på Säpos bord.
1 av 9
Hoten mot ministrarna ligger just nu på Säpos bord. - Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
Här skriver Ronny Esbjörnsson vad han tycker om Migrationsministern.
2 av 9
Här skriver Ronny Esbjörnsson vad han tycker om Migrationsministern. - Foto: Faksimil Avpixlat
Ronny Esbjörnsson hotar även Tobias Billström: "Billström bör snart elimineras från vårt land djävla landsförrädrare".
3 av 9
Ronny Esbjörnsson hotar även Tobias Billström: "Billström bör snart elimineras från vårt land djävla landsförrädrare". - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
"Jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan." - skriver Ronny Esbjörnsson på Avpixlat:
4 av 9
"Jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan." - skriver Ronny Esbjörnsson på Avpixlat: - Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Här är en rastisk kommentar.
5 av 9
Här är en rastisk kommentar. - Foto: Faksimil Avpixlat
Om att "7-klövern" (de övriga riksdagspartierna) är ansvariga för förfallet.
6 av 9
Om att "7-klövern" (de övriga riksdagspartierna) är ansvariga för förfallet. - Foto: Faksimil Avpixlat
Under en artikel som handlar om att Tommy Robinson, ledare för English Defence League, blivit misshandlad, skriver Ronny Esbjörnsson
7 av 9
Under en artikel som handlar om att Tommy Robinson, ledare för English Defence League, blivit misshandlad, skriver Ronny Esbjörnsson - Foto: Faksimil Avpixlat
Här är hoten mot Reinfeldt. Om att inte vittna.
8 av 9
Här är hoten mot Reinfeldt. Om att inte vittna. - Foto: Faksimil Avpixlat
Om att Reinfeldt inte alltid kommer ha skydd.
9 av 9
Om att Reinfeldt inte alltid kommer ha skydd. - Foto: Faksimil Avpixlat

SD-politikern talar ut efter hoten mot Reinfeldt

Den folkvalde sverigedemokraten Ronny Esbjörnsson har efter fem dagars tystnad valt att svara på Nyheter24:s frågor om hoten mot Tobias Billström och sina kommentarer mot "landsförrädaren Reinfeldt"."Jag blir så frustrerad när regeringen trycker ner svenskar, jag blir helt vansinnig".


Hoten mot Reinfeldt, Borg och Billström

Från ett konto skrev Ronny Esbjörnsson hot riktade mot statsminister Fredrik Reinfeldt, migrationsministern Tobias Billström och finansminister Anders Borg. Samtliga kommentarer är publicerade på den SD-kopplade sajten Avpixlat som SD-toppen Kent Ekeroth bland annat stödjer.

HÖRBY. Nyheter24 har tidigare berättat om de hotkommentarer riktade mot migrationsminister Tobias Billström av SD:s vice ordförande i Hörby, Ronny Esbjörnsson.
På fredagen uppdagas det att det inte är första gången det sker.

Sajten Interasistmen.se har nämligen publicerat kommentarer från Ronny Esbjörnssons som riktar minst sagt skarp kritik mot Fredrik Reinfeldt och Anders Borg:

"Jag skulle aldrig vittnat om jag såg Reinfeldt eller Borg bli skjutna, tvärtom hissat den svenska flaggan för dom är de värsta i vår historia, obs Mona Sahlin räknas också dit" - skriver SD-politikern i en kommentar på den SD-kopplade sajten Avpixlat.

Under de senaste fem dagarna har Esbjörnsson valt att inte svara på Nyheter24:s frågor, men under fredagen ändrade han sig. För Nyheter24 väljer han nu att berätta om sitt agerande.

Varför har du skrivit sådana kommentarer riktade mot svenska politiker, vilka uppfattas så pass grova att de har gått vidare till Säpo?

– Jag blir så frustrerad när regeringen trycker ner vanliga svenskar, jag blir helt vansinnig. De tänker inte på de sjuka och på pensionärerna, politiken är bara till fördel för bidragsinvandrarna, säger Ronny Esbjörnsson.

Vad säger dina partivänner presschefen Martin Kinnunen och ordförande för SD i Hörby, Uno Johansson om ditt agerande?

– Martin tycker att jag ska ta det lugnt med kritiken i fortsättningen, och Uno säger att det var ett olyckligt uttalande – och jag håller med honom, man får väl uttrycka sig annorlunda i fortsättningen, ha ha.

Men du har ju skrivit ganska hårda ord, vad tänkte du på när du skrev dem?

– Jag vet inte vad jag tänkte på, det är nästan så att jag vill ta tillbaka orden, men man blir ju samtidigt så frustrerad på politikerna, säger Esbjörnsson och fortsätter:

– Det har gått så långt i Sverige att svenskarna inte vågar föda barn längre, det har gått åt helvete!

Hur menar du nu?

– Ja, invandrarna får ju alla fördelar, svenska ungdomar behöver få fler rättigheter.

Moderaterna fåordiga

På Moderaternas presstjänsten vill de inte säga något om hur de går vidare i fallet. De har inte heller blivit kontaktade av Sverigedemokraternas ledning.

När Nyheter24 når statsminister Fredrik Reinfeldts presschef Roberta Ahlenius säger hon att de inte vill kommentera hoten.

– När det gäller hoten får du vända dig till Säpo, säger hon till Nyheter24.

"Kände mig tvingad att gå med i SD"

När SD:s partiledare Jimmie Åkesson vill få ner invandringssiffrorna med 90 procent, så säger Esbjörnsson att han kan tänka sig 50 procent, men vet inte riktigt vilka siffror det rör sig om.

Hur många invandrare pratar Åkesson om, och hur många kan du tänka dig att Sverige tar emot?

– Jag vet inte, jag vet bara att hälften så många är bra, invandringen behövs kanske ändå.

Esbjörnsson är chaufför till yrket och lägger ungefär tio timmar i veckan på det ideella arbetet som vice ordförande i SD i Hörby, men inför valet om två år vet han inte om han har lust att sitta kvar i partiet.

– Jag är kluven, jag har så dåligt med tid.

Många som sysslar med politik brinner ju för sin sak, gör du det?

– Nä, inte till hundra procent. Det bara blev att jag hamnade på SD:s lista.

Hur gick det till?

– Det var folk som röstade på mig fast jag sa till dem att inte göra det, jag hade egentligen inte tid med det här.

Men du sitter ju trots allt med i partiet?

– Man kan väl säga att jag kände mig tvingad att gå med i SD.

SD:s presschef vill tona ner hoten mot Billström

När Nyheter24 frågade Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen om hoten i tisdags tonade han ned händelsen och hävdade att han ännu inte hade pratat med Ronny Esbjörnsson.

– Vi har inte möjlighet att verifiera trovärdigeten för detta påstående för stunden men om han uttryckt sig så är det naturligtvis inte acceptabelt, sa Martin Kinnunen.

-  Vill man förklara att man vill byta ut en minister mot en annan finns det bättre ordval att använda.

Nyheter24 har utan framgång sökt Martin Kinnunen under fredagen för en kommentar.

/
/
Hot
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hizbollah: Skickat drönare mot Israel

Bostadsbyggandet faller i USA

Bostadsbyggandet i USA sjunker. Nystartade bostadsbyggen föll med 14,7 procent i mars, till en årstakt på 1,32 miljoner byggen. Det är den lägsta nivån sedan augusti i fjol, visar nya siffror från det amerikanska handelsdepartementet.

Hjälp, mitt barn har också börjat snusa • Experten: "Skäms"

Hur ber man sitt barn sluta snusa utan att det blir ett bråk? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som avslöjar hur man gör.

IMF höjer global tillväxtprognos

Internationella valutafonden (IMF) höjer prognosen för global tillväxt 2024 ett snäpp, till 3,2 procent. Det är 0,1 procentenhet högre än vad IMF:s ekonomer såg framför sig i januari.

Ökad ilska och oro i M efter opinionsmätning

På onsdagen röstar riksdagen om den nya könstillhörighetslagen. Samtidigt har en ny opinionsmätning eldat på "oron, ilskan och frustrationen" inom Moderaterna för lagförslaget.

Kvinna hittad död – man anhållen

En man har anhållits efter att en kvinna hittats död i sitt hem i Kungsbacka, rapporterar Kungsbacka-Posten.