Hormonstörande kemikalier i krämer

Råd & Rön avslöjar bluffkrämerna.


Flera populära hudlotioner innehåller konserveringsmedlet paraben, visar ett test gjort av tidningen Råd & Rön. Detta trots att EU:s vetenskapliga råd listat parabener som "misstänkt hormonstörande".

Då tycker vi att det är ganska onödigt att ha dem i krämer som du kanske använder varje dag och över hela kroppen, säger Råd & Rön:s Cristina Farm till TV 4:s Nyhetsmorgon.

Många av krämerna i testet innehöll också förvånansvärt mycket parfymämnen.

Den stora överraskningen var att Bodyshops Shea whip body lotion innehöll upp till tio parfymämnen, plus paraben. Detta trots att företaget lanserar sina produkter som naturliga.

Även Apoteket får kritik. Deras parfymerade ACO body hudlotion innehåller både parabener och ytterligare ett ämne som misstänks vara hormonstörande, BHT.

Men värst i testet tycker Cristina Farm att H&M:s Hello Kitty body lotion är eftersom den parfymstinna och allergiframkallande produkten, enligt henne, är uppenbart riktat till barn.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

1 timme sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.