Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jakten på jordens giftigaste plats inleds

Nyheter | 19/02/2009 07:30

Ett amerikanskt forskningsinstitut har inlett jakten på världens mest förorenade platser.

Ett amerikanskt forskningsinstitut har inlett jakten på världens mest förorenade platser. Forskarna ska leta igenom över 80 utvecklingsländer för att skapa ett register över hälsofarliga industriområden och dumpningsplatser.

För att bli så effektiva som möjligt kommer Blacksmith Institute också att utbilda lokala myndigheter, universitet och organisationer så att de kan användas i jakten.

Syftet är att de drabbade länderna så småningom ska kunna ta hand om farliga och giftiga platser som kan leda till sjukdom, handikapp och döden för människor som bor i närheten.

Oron över giftiga platser har växt den senaste tiden. I takt med att jordens befolkning växer och höjer sin levnadsstandard konsumeras också mer varor och påfrestningarna blir allt större på miljön.

Exempel på platser som ska studeras är farliga gruvor i Afrika och fabriker i före detta Sovjetstater som tillverkat kemikalier och vapen.

Skrivet av: