Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Samtal hellre än sport med pappa

- 05/10/2008, 12:02 -

Barn har hellre ett bra samtal med föräldrarna än att sporta eller pyssla. (TT)

Prata, prata, prata. Det är vad barn helst vill göra med sina föräldrar, visar en ny undersökning från Kamratposten.

Flera barn har hellre ett riktigt samtal med mamma eller pappa än att sporta eller pyssla.

– Att bli bekräftad och sedd av sina föräldrar kan man aldrig få nog av. Man kan få nog av idrott, man kan få nog av tv-spel. Men direkt uppmärksamhet kan aldrig bli för mycket, säger KP:s chefredaktör Ola Lindholm till TT.

Undersökningen visar också att barnen helst vill bli tröstade av sin mamma när de är ledsna. På andra plats som tröstkompis kommer bästa kompisen. Först på femte plats kommer papporna.

– Jag är inte säker på att det är ett problem för barnen, men det är ett problem för fäderna. Om man som far funderar över sitt liv så tror jag att många ser det som jobbigt att de inte får tillgång till den här delen av sina barns liv, säger Ola Lindholm.

En allt mer intensiv diskussion om att vara förälder har tagit plats i medierna de senaste åren. Men enligt Ola Lindholm glöms en stor del av föräldraskapet bort.

– Debatten handlar om föräldraledigheten. Nästa gång diskussionen kommer upp är när barnen är i tonåren. Men mellan tre och tretton är det tio döda år som ingen pratar om, säger han till TT.

Skrivet av: