Den som köper sitt snus på nätet kan spara upp till 29 kronor per dosa.
1 av 3
Den som köper sitt snus på nätet kan spara upp till 29 kronor per dosa. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Om EU-kommissionens förslag om att stoppa flera av smakämnena i svenskt snus går igenom kan det vara en idé att bunkra upp – eller sluta.
2 av 3
Om EU-kommissionens förslag om att stoppa flera av smakämnena i svenskt snus går igenom kan det vara en idé att bunkra upp – eller sluta. - Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Elva miljoner dosor snus såldes på nätet förra året.
3 av 3
Elva miljoner dosor snus såldes på nätet förra året. - Foto: BERTIL ERICSON/SCANPIX

Så sparar du tusentals kronor på nät-snus

Den som köper sitt snus på nätet kan få dosan för halva priset. Försäljningen av snus på nätet ökade femdubbelt förra året.


Prisjämförelser

I butik:
Ettan portion/lös: 51/58 kronor
General portion/lös: 51/58 kronor
Grov portion/lös: 51/58
Göteborgs rapé portion/lös: 51/58
Granit portion/lös: 43/52

Snus.com
De fyra första snussorterna kostar 30 kronor för portion och 29 kronor för lös.
Granit 26/25 kronor.

Snusbolaget.se
37 för portion och 46 kronor för lös.
Granit: 30/41

Svensk-snus.se
36 för portion och 45 kronor för lös.
Granit kostar 28/39.

Snus2.se
37 för portion och 46 kronor för lös.
Granit kostar 29/41.

Observera att priserna inte är exakta och att priserna ändras. För bäst information besök sidorna själv och se efter vilka som är billigast.

I december förra året kom rapporter om att EU-kommissionen år 2013 kunde sätta stopp för det svenska snuset. Om så blir fallet kan det vara läge att bunkra upp med snus från olika nätsajter.

I takt med att snuspriserna blivit allt dyrare har flera snusbutiker öppnat på nätet. Förra året hittade svenskarna dit på allvar. Över elva miljoner snusdosor såldes på olika sajter enligt Aftonbladet och tittar man på prisskillnaderna är det lätt att förstå varför.

"Enda sättet att konkurrera"

Det kan skilja upp till 29 kronor per dosa jämfört med om man köper snuset i en vanlig tobaksaffär. Till exempel kostar Ettan portion 51 kronor i butik medan man på nätet kan få samma snus för 30 kronor. 

Magnus Lövbrand driver sedan ett år tillbaka nätbutiken svensk-snus och han tror att den ökade försäljningen beror på både pris och bekvämlighet.

– När marginalerna är små måste man satsa på att sälja stora volymer och vi såg möjligheterna med nätet. Det är enda sättet att konkurrera med alla olagliga kanaler och utländska bolag, säger Lövbrand till Aftonbladet.

Utbudet är betydligt större

Henrik Nordström, som är marknadsansvarig på Snusbolaget, förklarar dock att prisskillnaderna inte är den enda fördelen.

– Dels sparar man pengar, men vi har också ett enormt sortiment. Många av våra kunder bor i mindre städer där den lokala kiosken inte har samma valmöjlighet, säger Nordström till Aftonbladet.

Utöver näthandeln är taxfree-snuset som säljs på Finlandsfärjor en stor marknad i Sverige. Det är lagligt att ta med sig snus till ett värde av 4 300 kronor. Men Tullverket har sedan flera år tillbaka haft fullt upp med att försöka stoppa olika snusligor som köper upp allt snus och sedan säljer det vidare billigt. Förra året beslagtogs fyra och ett halvt ton smuggelsnus, enligt Aftonbladet.

/
EU
/
Relaterat
Senaste nytt

Tusentals armenier på flykt

Man åtalas för styckmord i Malmö

En man i Malmö åtalas för att ha mördat och därefter styckat kvarlevorna efter en man i 20-årsåldern.

Kommunen där du får 2 500 kronor för att skaffa barn: "Vi behöver fler"

I en kommun på Öland erbjuder kommunstyrelsen nu nyblivna föräldrar tusenlappar i ett försök i att få upp invånarantalet.

Kungen på plats i Stenungsund: "Tack ock lov att ingen omkom"

Kung Carl Gustaf besökte på måndagseftermiddagen rasområdet i Stenungsund.

Mjölbaggar och möglig skinka på populära pizzerian

1 timme sedan
När miljöförvaltningen gjorde en inspektion på pizzerian Dirty doug upptäcktes möglig mat och mjölbaggar, skriver Göteborgs-Posten.

Jobben som kan försvinna – på grund av artificiell intelligens

1 timme sedan
I och med den tekniska utvecklingen och AI:s framsteg ser det mindre ljust ut för vissa branscher och yrken. World Economic Forum skriver om vilka yrkesgrupper som kan minska och rent av försvinna i framtiden.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.