Blondinbella mottog grova vålds- och sexhot av mannen.
1 av 6
Blondinbella mottog grova vålds- och sexhot av mannen.
"Nej, jag kan inte göra det tyvärr", säger mannen när han konfronteras av GT:s reporter.
2 av 6
"Nej, jag kan inte göra det tyvärr", säger mannen när han konfronteras av GT:s reporter. - Foto: GT
Brevet beskriver detaljerat flera hemska scenarion och hotar med kroppssyckning.
3 av 6
Brevet beskriver detaljerat flera hemska scenarion och hotar med kroppssyckning.
Tyra Sjöstedt är en av de unga kvinnor som fått brevet med falsk avsändare.
4 av 6
Tyra Sjöstedt är en av de unga kvinnor som fått brevet med falsk avsändare. - Foto: Stella Pictures/Stella Pictures
Blondinbella kände sig så otrygg efter att hon fått brevet att hon flyttade till en ny adress.
5 av 6
Blondinbella kände sig så otrygg efter att hon fått brevet att hon flyttade till en ny adress. - Foto: DR/Stella Pictures
Tyra tycker att det är dåligt att hon fick veta med hjälp av media att en man var gripen och inte från polisen.
6 av 6
Tyra tycker att det är dåligt att hon fick veta med hjälp av media att en man var gripen och inte från polisen. - Foto: Robert Eklund /Stella Pictures

Mannen sexhotade Blondinbella – är vän med toppolitiker

Under 2011 och 2012 skickade mannen grova och detaljerade sexhot till Blondinbella, Tyra Sjöstedt och en rad andra personer i Sverige. Mannen har erkänt och är under utredning – men är samtidigt vän med ett flertal toppolitiker på Facebook.


"Ska slicka din håriga slida"

Brevet som skickades till bloggerskorna:

"Ett sexuellt samlag är på sin plats mellan oss två utan kondom bara så du vet ! Dina vackra bröst till meloner ska bli så skönt att få suga på samt slickningen av din håriga och fina slida. Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall.

Står helt och hållet bakom detta brev och är inte ett dugg rädd för rättsväsendet. Har nämligen talets gåva långt ut i fingerspetsarna"

GÖTEBORG. I mycket detaljerade, explicita och sexuellt hotfulla brev beskrev mannen hur han skulle stycka och äta deras kroppsdelar.

"Gör du inte som jag säger blir det garanterad kroppsstyckning och då kommer jag steka brösten dina i smör å vad gott i sådana fall", gick det bland annat att läsa.

Brev som sedan skickades till ett flertal personer, såsom journalister, bloggare och personer som kritiserat Socialdemokraterna – däribland stjärnbloggarna Blondinbella och Tyra Sjöstedt

Breven signerades med "Jonas Ransgård", moderat kommunalråd i Göteborg, men med hjälp av DNA-spår lyckades polisen spåra breven till den egentliga avsändaren: En man i 30-årsåldern som både var medlem i Socialdemokraterna och aktiv valarbetare i Göteborg.

– Jag är livrädd hela tiden. När jag kommer in i mitt trapphus varje dag är jag rädd, sa Blondinbella till Nyheter24 i höstas

"Politiker måste ha koll"

Under tisdagen förhördes mannen i Göteborgs polishus, misstänkt för ett 20-tal fall av ofredande och hot.

Trots att mannen har erkänt sina handlingar, och är under utredning, är han fortfarande vän med en rad socialdemokratiska toppolitiker på Facebook.

Blondinbella undrar varför men säger sig inte vara förvånad.

– Jag kan förstå att det kan vara svårt för många att veta vem han är, hans namn är ju inte offentligt precis. Jag vill verkligen inte döma någon. Men man kan ju hålla sig lite uppdaterad. Speciellt politiker måste ju ha extra koll på sin Facebook, säger Isabella Löwengrip, känd som Blondinbella, till GT.

Johan Nyhus, kommunalråd i Göteborg, säger att han har träffat mannen i fråga men "inte använder Facebook på det viset".

– Jag har träffat den här mannen och vet att han skrev de här hemska hotbreven. Men jag har inte rensat bort folk på Facebook, det finns säkert andra som jag inte känner så väl. Jag använder inte Facebook på det viset, säger Nyhus till GT.

"Hur tar man bort en vän?"

Lena Malm är ordförande för Göteborgs kommunfullmäktige:

– Jag känner väl till den här mannen och vet vad han påstås ha gjort. Men han är ju inte dömd. Fast jag borde nog ta och rensa min Facebook. Att jag inte gjort det beror på ren lättja, säger Malm till GT.

Leif Blomqvist, regionsråd och ordförande i Västtrafik, säger att han helt enkelt inte vet hur man tar bort en vän från Facebook.

– Jag har hört ett rykte om det var han, men jag har aldrig fått det bekräftat. Men faktum är att jag inte vet hur man tar bort en vän på Facebook, säger Blomqvist till GT.

Till följd av de grova hoten har Blondinbella varit tvungen att byta bostad och genomgå terapi.

– Jag har varit med om liknande saker tidigare men det här var bland det tuffaste. Jag började i terapi, sa Löwengrip till Nyheter24 i höstas.

/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!