Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Försvunnen i Gagnef söks med hund

- 01/01/2009, 19:44 -

En man i 20-årsåldern är sedan nyårsaftonen försvunnen kring Gagnef.

En man i 20-årsåldern är sedan nyårsaftonen försvunnen kring Gagnef. En helikopter med värmekamera var på torsdagskvällen på väg från Stockholm till Dalarna för att delta i sökandet.

Hundförare sökte på nyårsdagen efter en man i 20-årsåldern vid sjön Gimmen i Gagnefs kommun i Dalarna. Mannen var på nyårsaftonen på väg till en fest, men kom aldrig fram. Anhöriga anmälde mannen försvunnen på eftermiddagen.

– Han skulle ha cyklat från hemmet till en stuga där det skulle ha varit en fest. Det var en cykeltur på ungefär två kilometer. Cirka femhundra meter ifrån stugan har vi hittat hans cykel, säger Lars-Åke Lindman, vakthavande befäl vid Falupolisen, till TT.

Hundförare och vanliga polispatruller deltar nu i sökandet. Polisen har också hjälp av folk på snöskotrar och motorcyklar som åker på småstigar.

– Vi har också en helikopter på väg från Stockholm med värmekamera, säger Lars-Åke Lindman.

Totalt deltog runt 25 personer i letande på torsdagskvällen. Och en del spår har hittats.

– Det finns fotspår som går från cykeln, men det här är ett område där det är mycket människor som uppehåller sig så det är mycket trampat, säger Lars-Åke Lindman.

Skrivet av: