Tisdag 15 Jun
Stockholm

Brand i centrala Skövde

En fastighet i centrala Skövde brinner. Minst åtta personer har fått evakuerats.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Åtta människor fick evakueras när en brand i natt bröt ut i ett kontor i centrala Skövde. Kontoret ligger ovanför en restaurang och i huset ska det också finnas en del lägenheter. Polisen evakuerade även några närliggande bostäder.

– Branden var vid halv tio-tiden ännu inte under kontroll och ett 50-tal brandmän arbetar på platsen, uppger Jan-Olof Gustafsson, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Skaraborg, för TT.

Branden har enligt räddningstjänsten startat på vinden och sedan spridit sig nedåt, till fler lägenheter i huset. Byggnaden ligger i närheten av Hertig Johans torg, i hörnet av Sankt Sigfrids gata - Hertig Johans gata. Boende har evakuerats från sina hem.

Räddningstjänsten bedömer att branden började i husets mellanvåning för att sedan sprida sig uppåt i huset till vindsvåningen.

– Det här är ett gammalt hus från slutet av 1800-talet och det är mycket svårbekämpat. Det är på krypvinden ovanför den inredda vinden som vi framför allt har brandspridningen och branden vandrar längs med fastigheten, så vi är i ett mycket allvarligt skede, säger räddningsledare Hans Ingbert till Sveriges Radio Skaraborg.

Polisen fick larmet om branden strax före klockan två. Ett femtiotal brandmän har deltagit i släckningsarbetet.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela