Stockholm

Bilkund tog provtur till Spanien

71-årig man skulle provköra bil - drog till Spanien och återvände aldrig.


Läs mer

LULEÅ. Mannen, 71, år steg självsäkert in på Müllers bil i Luleå. Han gick fram till säljaren och bad om att få provköra en Mitsubishi Space Gear, årsmodell 1997. Och det fick han, utan några problem. Men de fick aldrig mer se honom. Bilkunden körde bilen direkt till Spanien.

Det var inga konstigheter, då bilhandlaren tidigare gjort flera bilaffärer med mannen.

– Men han återkom aldrig. Efter några månader återfann vi bilen vid en strandpromenad på Solkusten i Spanien, säger Jan Müller, vd vid Müllers bil, till Norrländska Socialdemokraten.

Tanken var att han bara skulle åka en vända, för att sedan återvända och diskutera affärer, den där dagen i september 2007. Det gick dagar, veckor och månader. Han återkom aldrig.

– Vi kunde inte göra annat än att polisanmäla honom, säger Jan Müller.

Semesterfirande lulebor i Spanien började dock ringa till bilfirman då de sett en Mitsubishi med Müllersdekaler vid en strandpromenad, bara några kilometer söder om Malaga.

– Folk hade börjar undra eftersom den var svenskregistrerad, men också att den hade vinterdäck. Misstänksamma svenskar hade även tittat in i bilen och upptäckt att det fanns matrester och andra sopor i bilen, säger Müller till Norrländska Socialdemokraten.

Müllers har därefter ändrat rutinerna och scannar in körkortet från den som vill provköra.

Skrivet av:

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.