Torsdag 22 Februari 2024

Bilkund tog provtur till Spanien

71-årig man skulle provköra bil - drog till Spanien och återvände aldrig.


LULEÅ. Mannen, 71, år steg självsäkert in på Müllers bil i Luleå. Han gick fram till säljaren och bad om att få provköra en Mitsubishi Space Gear, årsmodell 1997. Och det fick han, utan några problem. Men de fick aldrig mer se honom. Bilkunden körde bilen direkt till Spanien.

Det var inga konstigheter, då bilhandlaren tidigare gjort flera bilaffärer med mannen.

– Men han återkom aldrig. Efter några månader återfann vi bilen vid en strandpromenad på Solkusten i Spanien, säger Jan Müller, vd vid Müllers bil, till Norrländska Socialdemokraten.

Tanken var att han bara skulle åka en vända, för att sedan återvända och diskutera affärer, den där dagen i september 2007. Det gick dagar, veckor och månader. Han återkom aldrig.

– Vi kunde inte göra annat än att polisanmäla honom, säger Jan Müller.

Semesterfirande lulebor i Spanien började dock ringa till bilfirman då de sett en Mitsubishi med Müllersdekaler vid en strandpromenad, bara några kilometer söder om Malaga.

– Folk hade börjar undra eftersom den var svenskregistrerad, men också att den hade vinterdäck. Misstänksamma svenskar hade även tittat in i bilen och upptäckt att det fanns matrester och andra sopor i bilen, säger Müller till Norrländska Socialdemokraten.

Müllers har därefter ändrat rutinerna och scannar in körkortet från den som vill provköra.

Skrivet av:

Senaste nytt

Flera skadade i attack på tysk skola

Miljonförlusten: Klädkedjan Bik Bok går på knäna

Klädjätten Bik Bok har under det senaste året tvingats stänga åtta butiker i Sverige. Innan dess har kedjan uppvisat katastrofsiffror och framtiden är oviss.

Första AP-fonden överträffade målet

Första AP-fonden överträffade avkastningsmålet under 2023. Totalt 4,8 miljarder kronor överfördes till inkomstpensionssystemet, visar bokslutet.

Nya livsfarliga leken: Elever knuffar ut varandra i trafiken

Elever på en skola i Vindeln lekte med varandra genom att knuffade ut varandra i trafiken när bilar närmade sig. Nu uttalar sig skolans rektor i en intervju med Nyheter24 om händelsen som snabbt fick skolan att agera.

Robotattack mot fartyg i Adenviken

En robotattack har skett mot ett fartyg i Adenviken utanför Jemen. Fartyget står i lågor efter att ha blivit attackerat av två robotar i vad som tros vara ytterligare en attack från Huthi-rörelsen.

Experten krossar myten: Höjda inkomster EFTER pension

Enligt en ny undersökning går rakt emot myten om den fattiga pensionären som norm. Varannan svensk pensionär har kvar hela 90 procent av sina inkomster jämfört med när de jobbade. – Överraskande, säger pensionsexperten Staffan Ström på pensionsjätten Alecta till Nyheter24.