Härvan kring nätföretag växer

Härvan kring ett internetföretag i Stockholm växer lavinartat.


Omkring 350 nya kunder som känner sig lurade av företaget hörde i dag av sig till polisen.

Chefsåklagare Tora Holst säger till TT att ingen gripits misstänkt för bedrägerierna men bekräftar att hon anhållit en person i sin frånvaro och att denne nu söks av polisen. Hon vill inte avslöja vilken anknytning mannen har till internetföretaget.

Inom loppet av några dygn har anmälningarna mot företaget strömmat in till polisen.

Vi har enbart på fredagen tagit emot 350 nya anmälningar från hela landet. Tidigare hade vi ett 60-tal och jag är övertygad om att vi kommer att få in betydligt flera, säger Jan Granqvist vid Stockholmspolisens bedrägerirotel nord till TT.

Anmälningarna gäller köp för elektronikvaror för mellan några tusenlappar till som mest 25 000 kronor, varor som sedan aldrig levererats.

Nätföretaget med låga priser har funnits länge och har haft ett gott anseende. Den senaste tiden har dock något hänt med företaget eftersom beställda och betalda varor inte levererats till kunderna.

En av de drabbade kunderna är Lars Norling i Helsingborg.

– Jag beställde och betalade den 10 december 6 999 kronor för en platt-tv. Sedan dess har jag mejlat och ringt företaget för att få besked om leverans men inte fått något svar, säger han till TT.

Han har tidigare köpt varor på internet utan problem men det var första gången han handlade av det här företaget. Trots att han känner sig lurad lägger han inte hela ansvaret på nätföretaget.

– Jag borde ha kontrollerat företaget bättre, säger han.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt bedrägeri och söker ägaren av företaget som är registrerat norr om Stockholm.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!