Blåste handikappad som ville dö

Funktionshindrad beställde cyanid på nätet. Men blev lurad på pengar.


En funktionshindrad man var trött på livet. Och beställde cyanid på nätet.

Men i stället för att få avsluta sitt liv blev han lurad på totalt 367 000 kronor. Nu har en 30-åring från Ljusdal av Lycksele tingsrätt dömts till fängelse i två år för flera fall av grovt bedrägeri.

Den funktionshindrade mannen fick kontakt med Ljusdalsbon via nätet. Denne lovade att skaffa fram giftet mot en depositionsavgift som sedan skulle återbetalas. Varken pengar eller cyanid skickades emellertid. Däremot fortsatte 30-åringen att lura pengar av den handikappade mannen på olika sätt, bland annat genom att utge sig för att vara kronofogde.

Förutom fängelsestraffet döms också den 30-årige Ljusdalsbon att betala skadestånd på sammanlagt omkring en halv miljon kronor till mannen och till några företag som han lurat på pengar.

TT/Aaron Israelson

Skrivet av:

Relaterat
Senaste nytt

Tiotusentals demonstrerade mot polisvåld

Världens äldsta träbygge hittat i Zambia

En 476 000 år gammal träkonstruktion har grävts fram i Zambia, rapporterar SVT Nyheter. Träkonstruktionen är den äldsta som hittills har hittats.

Sis-chefer tagna ur tjänst efter intervjuer

Två centrala chefer för Statens institutionsstyrelse (Sis) har tagits ur tjänst och anmälts till Statens ansvarsnämnd (San), rapporterar SVT Nyheter.

Sågverk övertänt i Nora – räddningstjänsten på plats

1 timme sedan
Det gamla sågverket vid Dammsjön i Nora kommun i Västmanland brinner. Byggnaden är helt övertänd och räddningstjänsten kommer att låta den brinna ner.

Över 30 döda efter explosion på bränsledepå i Benin

1 timme sedan
Minst 34 människor har dödats i Benin i samband med att en olaglig bränsledepå exploderat i landets södra del, nära gränsen mot Nigeria.

Duda: Spannmålstvisten är liten

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda beskriver tvisten om ukrainsk spannmålsimport till Polen som liten, rapporterar polska nyhetsbyrån PAP. Enligt presidenten kommer det inte att allvarligt skada bilaterala relationer.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.