Patrik provade att vara tiggare för en dag – så här ser verkligheten ut

Patrik Pelosio provade på att vara tiggare för en dag med dold kamera – han ville se om alla rykten om tiggarna stämde.


Patrik Pelosio

Patrik Pelosio föreläser om sitt tidigare liv som kriminell, och är reporter på sajten Kontro.se. Han har även skrivit en bok som heter "Jiddra inte". 

– Jag har alltid haft ett hjärta för hemlösa, säger Patrik Pelosio till Nyheter24.

Patrik har provat på att vara tiggare för en dag med en dold kamera. Ett av syftena var att han ville se om ryktena som sprids stämmer. Dessutom var han trött på alla förnedrande kommentarer om tiggare.

– Även människor som jag vet är kärleksfulla och goda skriver saker om tiggare. Det var lite det som fick mig att göra detta. 

Rykten om tiggare stämmer inte

Efter en dag som tiggare kom han fram till att inga rykten stämmer. Till exempel tjänar inte tiggare en "massa pengar" som vissa verkar påstå. Enligt honom tjänar man ingenting. 

– Och det stämmer inte att de är organiserade. Om det är några som är det är det de som utnyttjar tiggarna, det vill säga ficktjuvsligorna. Det är skamligt att säga att tiggarna är organiserade. 

Bildkälla: Faksimil/Youtube

Vissa är fulla av hat

Hans video har fått flera i hans omgivning att ändra sig, men han tror inte alla kommer att göra det.

– Det är de som är fulla av hat och som alltid kommer ha bortförklaringar. 

"De är människor som oss"

Även Patrik fick sig en tankeställare. Han berättar att det var fruktansvärt och att han kände sig så "jävla osynlig". Nu ser han till att alltid titta tiggarna i ögonen och prata med dem. 

– De är människor som oss som bara försöker göra vad som helst för att överleva. Och folk som säger att de kan skaffa jobb. Hur ska de gå till? De är pest i andras ögon, de anses vara skit. 

Se videon här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du skänka pengar till tiggare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Dödade 76 katter – för att katt repade hans bil

Häktade flyttas under Eurovisionveckan

Arrestplatser i södra Sverige ska frigöras inför Eurovision Song Contest i Malmö. Detta för att polisen ska kunna hantera situationer där ett stort antal personer grips eller omhändertas, rapporterar Göteborgs-Posten.

Västervik: Polisen rapporterar om brand

"Brand på Gundelvägen, Gamleby.", skriver polisen på sin hemsida.

Finlands president: Tala mindre om krig

Sverige och Finland har som nya Nato-medlemmar en viktig roll i att bidra till fred, anser Finlands president Alexander Stubb. Det bästa sättet att undvika krig är att tala mindre och förbereda mer, säger Stubb i riksdagen.

Ny gränsdragning pågår i svårlöst konflikt

Armenien och Azerbajdzjan har börjat "fixa" sin hårt omstridda gräns, meddelar ärkefienderna. Gränsdragningen utgör ett försök att normalisera den ytterst frostiga relationen mellan länderna och undvika nya blodiga sammandrabbningar i regionen.

Upphittade skelettdelar kom från en människa

Skelettdelar som hittades vid en camping i Strömstad i söndags kom från en människa, rapporterar Strömstads Tidning.